Apple kupio AI startup kompaniju Turi

Apple je upravo kupio AI startup kompaniju sa sedištem u Sijetlu nazvanu Turi, koja je specijalizovana za mašinsko učenje.

Apple je upravo kupio AI startup kompaniju sa sedištem u Sijetlu nazvanu Turi, koja je specijalizovana za mašinsko učenje. Kupovina je učinjena najverovatnije kako bi Apple podstakao AI sposobnosti svojih proizvoda. Kompanija iz Kupertina i ovog puta je želela tajanstvenost pa nije objavila detalje akvizicije osim što je potvrdila kupovinu za Recode. Apple-ov portpatol je samo odgovorio da kompanija s vremena na vreme kupuje manje tehnološke kompanije, ali generalno ne diskutuje o ciljevima i planovima.
Geekwire donosi izveštaj prema kome je startup kompanija plaćena 200 miliona dolara. Još uvek je nejasno šta Apple planira da uradi sa Turi-em, ali Bloomberg poručuje da će tehnologija mašinskog učenja doneti novi način interakcije Siri sa korisnicima. Kako kompanija koristi AI za preporuku pesama i aplikacija, moguće je da će se koristiti i u tu svrhu.
Tim Kuk: Nakon globalnog uspeha Pokemon Go igre, očekujem velike stvari u budućnosti AR-a
Izvor: Engadget
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi