Greška

Došlo je do greške.

Apple korisnicima Safarija nudi bezbedniju pretragu uz USB security key

06.12.2018 13:50 | 0 Software/Web
Apple korisnicima Safarija nudi bezbedniju pretragu uz USB security key


Apple-ova najnovija preview verzija safarija uključuje podršku za WebAuthentication (WebAuthn) API, koji korisnicima omogućava da se loguju uz pomoć USB sigurnosnih stikova.

Korisnici mogu da pokrenu funkciju koja im omogućava logovanje pomoću USB-baziranih CTAP2 stikova, koji nude više nivoe zaštite u odnosu na regularne lozinke. Hardverski uređaji se tipično koriste u paru sa lozinkama, za zaštitu u dva koraka koja otežava hakovanje i phishing.

Safari nešto kasnije implementira ovu funkciju u poređenju sa drugim browserima, s obzirom na to da je Firefox početkom godine objavio podršku za WebAuthn, nakon čega je isto učinio i Google za Chrome. Individualni sajtovi i aplikacije takođe podržavaju standard, uključujući Twitter, Facebook i Office 365.


Pogledajte još: Chrome 71 za Android stiže sa sigurnosnim i drugim poboljšanjima


USB key autentifikacija je još jedna opcija za sisteme zaštite u dva koraka koji koriste SMS poruke ili aplikacije kao što su Duo ili Google Authenticator. Hardverski ključevi su posebo efektivni, a Google ističe da je uz pomoć njih kompletno eliminisao phishing napade.

Naravno, problem može nastati ukoliko se hardverski ključ izgubi, a ovaj sistem zahteva nošenje dodatnog uređaja. Oni koji žele da isprobaju novu funkciju, Safari Preview release 71 je dostupan za preuzimanje, mada nama garancija da će funkcija biti dostupna širokom krugu korisnika.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei P Smart (2019) primećen sa 3GB RAM-a i Android Pie softverom

Qualcomm objavio detalje o Snapdragon 855 čipsetu

10504
10505
10506
10507
10508
10509