Greška

Došlo je do greške.

Apple konačno uklanja Flash podršku iz Safarija

24.01.2020 15:00 | 0 Software/Web
Apple konačno uklanja Flash podršku iz Safarija


Izbacivanje Adobe Flash-a iz opticaja je proces koji već dugo traje. U jednom trenutku Flash je bio prisutan svuda, a kako je Steve Jobs konstatovao još 2010. godine, radi se o jednom od proizvoda sa najgorim statistikama kada je sigurnost u pitanju. Zanimljivo je da je Apple bio među prvima koji su predvodili pokret odbacivanja Flash-a, a kompanija je ovo započela tako što je odbila da podržava Adobe-ov proizvod na iPhone-u.

Apple-ov najnoviji Safari Technical Preview za macOS konačno u potpunosti uklanja Flash podršku. To znači da kada bude objavljena naredna stabilna verzija Safari pretraživača, podrška za Flash u njemu više neće biti prisutna.

 

Pogledajte još: Apple A14 čipset bi po performansama mogao da se poredi sa MacBook Pro laptopom


Adobe je ranije obećao da će postepeno odbacivati podršku za proizvod do kraja 2020. godine, a kreatori browsera su takođe ispratili ovu najavu. Microsoft Edge i Google Chrome već neko vreme imaju podrazumevano onemogućenu Flash podršku. Obe kompanije takođe obećavaju da će proizvod u potpunosti eliminisati do kraja godine.

Za sada nije poznato kada će naredna verzija Safarija biti dostupna. Apple će možda sačekati do objave naredne verzije macOS-a, što bi trebalo da se dogodi tokom jeseni ove godine.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Zvanični renderi i cene Samsung Galaxy S20 linije telefona

Google I/O 2020 konferencija najavljena za 12. maj

10504
10505
10506
10507
10508
10509