Greška

Došlo je do greške.

Apple konačno potvrdio iPhone prodaju koja je slabija od očekivane

03.01.2019 13:50 | 2 Biznis IT
Apple konačno potvrdio iPhone prodaju koja je slabija od očekivane


Apple objavio otvoreno pismo investitorima, koje nudi reviziju smernica poslovanja kompanije tokom prvog tromesečja godine koja je počela. Smernice predstavljaju informacije koje kompanija pruža kao način da predvidi svoju buduću zaradu. Ovo se retko dešava, posebno kada su u pitanju velike kompanije kao što je Apple.

Apple smanjuje svoje smernice (očekivani prihod) za prvo tromesečje 2019. godine sa ranije prognoziranih između 89 milijardi dolara i 93 milijarde dolara na 84 milijarde dolara. U poređenju sa ovim, Apple je tokom prvog tromesečja 2018. godine prijavio prihod od 88,3 milijarde dolara. Kompletno pismo investitorima je moguće naći ovde.

Kompanija priznaje da je kinesko tržište bilo najveći faktor u potezu revidiranja smernica. Pored navedenih elemenata o kineskoj ekonomiji koja počinje da opada, Apple se suočava sa mnogo oštrijom konkurencijom na kineskom tržištu u vidu drugih velikih igrača kao što su Huawei, Oppo, Vivo i Xiaomi. Pored ovoga, Apple proizvodi stižu sa mnogo višim cenama, što je kineske potrošače nateralo da se odluče za nešto pristupačnije nego što je iPhone.

 

Pogledajte još: Apple je i dalje zainteresovan za kreiranje sopstvenog savitljivog telefona


Međutim, nije sve tako loše za Apple. Iako prodaja iPhone-a nije dobra kao prethodnih godina, kompanija i dalje ima obećavajuće izvore prihoda i van iPhone ekosistema. Apple navodi "rekordne prihode svih vremena" od Services, Wearables, i Mac segmenata. Ovo uključuje Apple Music i iCloud, sve veću popularnost Apple Watch-a i Apple-ovog poslovanja sa računarima.

Apple svakako oseća probleme koji su nastali tokom 2018, godine i na prelasku u 2019. Za iPhone poslovanje, Apple-u je potreban novi pristup na tržištu koje se odupire visokim cenama i kompaniji je potrebna nova strategija za iPhone poslovanje u 2019. godini.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei patent za kućište ukazuje na mogućnost postojanja pet kamera

MSI RTX 2080 Ti Lightning Z GPU fotografisan i overklokovan preko 2450MHz

10604
10605
10606
10607
10608
10609