Greška

Došlo je do greške.

Apple je zaradio oko 6,6 milijardi dolara štedeći na iPhone dodacima u pakovanju

19.03.2022 13:23 | 0 Biznis IT
Apple je zaradio oko 6,6 milijardi dolara štedeći na iPhone dodacima u pakovanju

 

U nastojanju da smanji svoj ugljenični otisak, Apple više ne uključuje slušalice i punjače sa svojim iPhone uređajima, što je odluka koju je doneo krajem 2020. sa lansiranjem iPhone 12. Takođe, čineći to, Apple je možda uštedeo milijarde dolara u proteklih godinu i po dana, kroz kombinaciju smanjenih troškova isporuke i vrednosti dodatne opreme koja je ranije bila uključena u iPhone uređaje.

Kako je Apple tada obrazložio, ovaj potez je bio pokušaj da se postigne nulti uticaj na klimu u celom svom poslovanju do 2030. To uključuje proizvodne lance snabdevanja i sve životne cikluse proizvoda.

„To znači da će svaki prodati Apple uređaj, od prikupljanja materijala, proizvodnje komponenti, montaže, transporta, upotrebe kupaca, punjenja, pa sve do reciklaže i oporavka materijala, biti 100 posto ugljenično neutralan“, naveo je Apple prilikom predstavljanja iPhone 12 serije.

Apple je dalje govorio o korišćenju 100 posto recikliranih materijala, izbegavanju eksploatacije i upotrebe plemenitih metala i korišćenju manjeg i lakšeg pakovanja.

 

EarPods.jpgApple takođe uklanja adapter za napajanje i EarPods iz pakovanja iPhone-a... Sve u svemu, ove promene će smanjiti preko 2 miliona metričkih tona emisija ugljenika godišnje, što je ekvivalentno uklanjanju skoro 450.000 automobila sa puta godišnje“, rekao je Apple.

Ali, ispostavilo se da ovde može postojati i ogroman finansijski podsticaj. Apple je navodno uštedeo oko 6,6 milijardi dolara u američkoj valuti tako što više nije uključivao punjače i slušalice sa svojim iPhone uređajima. Procena uzima u obzir stvarne troškove kompanije Apple za dodatnu opremu, a ne ono za šta ih prodaje zasebno, zajedno sa smanjenim troškovima isporuke zbog postavljanja više uređaja na svaku paletu, piše HotHardware.

Ono što ne uzima u obzir je koliko bi Apple mogao da zaradi na samostalnoj prodaji punjača i slušalica. Prema istom izveštaju, Apple-ova prodaja dodatne opreme procenjena je na 297 miliona dolara, što je poguralo zbir na oko 6,9 milijardi dolara. Ili drugačije rečeno, Apple dobija mnogo zelenih novčanica tako što postaje "zelen". I ne, ovo nema veze sa novom zelenom bojom iPhone 13 serije koja je predstavljena pre neki dan.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

OnePlus Nord 3 će imati ekran od 6,7 inča od 120 Hz, punjenje od 150W i 12 GB RAM-a

Novi izveštaj otkriva da su Android trojanci rastuća pretnja u Google Play prodavnici

10604
10605
10606
10607
10608
10609