Greška

Došlo je do greške.

Apple je u poodmaklim stadijumima pregovora o kupovini Intelove divizije sa modemima

23.07.2019 10:20 | 0 Biznis IT
Apple je u poodmaklim stadijumima pregovora o kupovini Intelove divizije sa modemima


Nakon meseci glasina, Intel je navodno blizu toga da konačno pronađe kupca za svoju diviziju sa modemima za telefone. Insajder za Wall Street Journal ističe da je Apple u pregovorima o kupovini odeljenja sa modemima, a sporazum vredan preko milijardu dolara bi mogao biti postignut tokom naredne nedelje.

Dve kompanije o akviziciji pregovaraju još od leta 2018. godine, prema navodima izvora, ali su bili prekidani nekoliko puta do trenutka kada je Apple postigao dogovor sa Qualcommom, što je i dovelo do toga da Intel izađe iz poslovanja sa 5G modemima.

U prošlosti su postojale naznake da bi se ovakva akvizicija mogla dogoditi. Apple je nekoliko puta nagoveštavao da želi da kreira sopstveni celularni čipset. Kompanija želi sve bežične resurse do kojih može da dođe i spremna je na velike kompromise kako bi to ostvarila.

 

Pogledajte još: Apple-ovi iPhone-i za 2020. godinu će imati 3D ToF senzor na poleđini


Kupovina Intelovog odeljenja ne mora i da označi povratak modema u Intelovom stilu u Apple uređaje. U ovom slučaju, moguće je više da se radi o obezbeđivanju resursa i talentovanih stručnjaka. Čipsetovi, koji proisteknu iz ove akvizicije se ne očekuju u narednih nekoliko godina.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Promo video pokazuje prednosti kamere Samsung Galaxy A80 telefona

Beyond Two Souls je sada dostupan za PC

10604
10605
10606
10607
10608
10609