Greška

Došlo je do greške.

Apple je testirao i odbio senzor otiska prsta u ekranu za iPhone

24.08.2021 11:14 | 0 Mobile
Apple je testirao i odbio senzor otiska prsta u ekranu za iPhone


Touch ID je Apple-ova varijanta senzora otiska prsta, koja je i dalje prisutna na nekim kompanijinim uređajima (iPad). Ali na iPhone-ima se može naći samo na SE (2020) modelu. Uprkos nekim glasinama, čitač otiska prsta se neće vratiti na glavnu iPhone liniju, prema navodima Marka Gurmana iz Bloomberga.

Apple je, prema navodima, testirao displeje koji imaju ugrađeni čitač otiska prsta, ali Gurman smatra da ovo neće bit pravac u kojem kompanija iz Kupertina planira da ide.

Umesto toga, Face ID će biti ugrađen u displeje budućih premijum iPhone modela, kao što je iPhone 14. Jeftiniji modeli će zadržati sistem skeniranja lica, sa senzorom smeštenim u izrez. Sve ovo je, naravno, namenjeno budućim modelima, jer iPhone 13 serija koja stiže u septembru neće implementirati veći redizajn.

Ranije se pominjao iPhone SE za 2022. godinu sa 5G konekcijom, sa istim dizajnom kao kod iPhone 8 modela, koji će uključivati 4.7-inčni LCD i možda senzor otiska prsta/taster za paljennje u donjem delu telefona. Međutim, Gurman smatra da će umesto toga novi SE imati klasični Face ID senzor (onaj ispod ekrana će biti rezervisan za premijum modele).

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

OnePlus Nord i Nord CE dobijaju poboljšane performanse preko novog ažuriranja

Instagram će Swipe Up gestikulaciju zameniti stikerima od 30. avgusta

10104
10105
10106
10107
10108
10109