Greška

Došlo je do greške.

Apple je sada najvrednija kompanija na svetu

01.08.2020 19:53 | 0 Biznis IT
Apple je sada najvrednija kompanija na svetu


Iako Apple možda nema ogroman udeo na PC tržištu, ostali proizvodi i usluge kompanije izgleda ostvaruju veoma dobre rezultate, jer prema poslednjem broju akcija koji je Apple izlistao u regulatornoj prijavi, čini se da je gigant iz Kupertina sada najvrednija kompanija na svetu.

Apple-ove akcije su na kraju berzanskog dana u petak imale cenu od 425,18 dolara, što je Apple-u je omogućilo tržišnu kapitalizaciju od od 1,82 biliona dolara. Ovo se zasniva na ceni akcija i broju otvorenih akcija, što je kompaniji omogućilo da nadmaši Saudi Aramco koji je prethodno držao titulu najvrednije kompanije sa 1,76 biliona dolara.

 

Pogledajte još: Apple ima ideju o dva iPada koji su povezani i koriste se kao uređaj sa dva ekrana


Naravno, s obzirom na to da cene deonica rastu i padaju u zavisnosti od toga šta kompanija radi i koliko poverenja ulagači imaju u kompaniju, sve ovo bi se uskoro moglo promeniti. Ipak, bar za sada, Apple drži krunu najvrednije kompanije na svetu. Apple bi trebalo da ove godine objavi nove iPhone uređaje sa 5G podrškom i očekuje se da će ovo dodatno učvrstiti položaj kompanije na tržištu.

Apple će predstaviti i nove Mac računare koji će koristiti kompanijine čipsetove, tako da će i to biti parametar koji bii mogao uticati i na cene akcija Apple-a i ukupnu vrednost kompanije u budućnosti.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Facebook sada nudi zvanične video spotove i premijerni novi sadržaj

Z490 Aorus Master - najbolja ploča za najbolje Intel procesore (video)

10604
10605
10606
10607
10608
10609