Apple je bio veoma blizu da ima pametni sat kao Microsoft

Jedna od najboljih karakterisika Apple Watch pametnog sata je izmenjiva narukvica, koja je i stvorila potpuno novo poslovanje kod tog uređaja

Jedna od najboljih karakterisika Apple Watch pametnog sata je izmenjiva narukvica, koja je i stvorila potpuno novo poslovanje kod tog uređaja, što je dalo korisnicima bezbroj načina da ga personalizuju. Ipak, Apple-ov inženjer je otkrio da je bilo interne diskusije o drugačijem pristupu koji bi doneo uređaj koji bi znatno više ličio na Microsoft Band narukvicu. Bivši zaposleni Apple-a Bob Meseršmit otkrio je u intervjuu za Fast Company da je jedan od njegovih predloga kada se radilo na Apple Watch pametnom satu bio da se stave senzori na narukvicu kako bi se dobila korist od više tačnih očitavanja. Ipak, njegova ideja je bila odbijena od Apple-ove grupe za industrijski dizajn. Razlog je bio veoma jednostavan – Apple-ovi stručnjaci za dizajn su verovali da stavljanje senzora na narukvicu nije “dizajnerski trend”, i sprečilo bi kompaniju da ponudi zamenjive narukvice na prvom mestu. Sa druge strane, Microsoft se očigledno ne slaže sa ovim, ali će treća generacija Microsoft Banda usvojiti dizajn sličan Apple Watch pametnom satu.
Apple Watch 2 dolazi sa GPS-om, barometrom i otporniji na vodu
Izvor: FastCompany
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi