Greška

Došlo je do greške.

Apple iPhone 2018 bi mogao koristiti USB-C umesto Lightning porta

12.06.2018 19:26 | 3 Mobile
Apple iPhone 2018 bi mogao koristiti USB-C umesto Lightning porta


Tokom godina Apple je vršio brojne izmene načina na koje se iPhone modeli pune, počevši od 30-pinskog konektora, da bismo stigli do Lightning kabla koji je dostupan na svakom iPhone-u od iPhone 5 modela. Međutim, novi izveštaj sugeriše da će se i ovo promeniti tokom 2018. godine.

Glasine, koje donose izvori bliski lancu snabdevanja kompanije Apple, sugerišu da će Apple odbaciti Lightning kabl i da će umesto njega implementirati USB-C. Ovo je prvi put da se glasine ovog tipa pojavljuju, ali nije nemoguće da se i ostvare. Apple je već prebacio svoje laptopove isključivo na USB-C portove, što znači da prelazak iPhone-a na USB-C ne bi bio iznenađenje.

Svi iPhone modeli za 2019. godinu će imati OLED panele


USB-C to USB-C kabl znači da će korisnici moći da priključe bilo koji kraj priključka u port i iPhone kako bi punili uređaj. Ovo takođe odbacuje potrebu za kupovinom ekskluzivnih periferija, a iPhone korisnicima olakšava pronalazak kablova kojima će puniti svoj telefon.

Treba napomenuti da ove informacije dolaze od strane DigiTimesa, koji nije preterano pouzdan kada su procurele informacije u pitanju, tako da bi pomenute glasine trebalo uzeti sa rezervom.

Izvor: Ubergizmo

Perica Ognjenovic Neregistrovan korisnik
Razlog izbacivanja 3.5mm porta je smanjivanje dimenzija telefona i mogućnost povećavanje mesta za bateriju ili druge komponente. Plus što je mator, iako je izuzetno služio svrsi, treba opravdati investiranje u Airpods i slične bežične uređaje.
Uros Neregistrovan korisnik
Ne verujem nesto u tu pricu, jer oni zapravo koriste lighting port kako bi naplacivali licence za dodatke koje prave druge kompanije, verujem da je to uzrok i izbacanja 3.5 mm ulaza, tako da ovo se nece desiti siguran sam 99 posto

Xiaomi predstavio pristupačne Redmi 6 i Redmi 6A telefone

Novi Lenovo Legion gejming računari

10104
10105
10106
10107
10108
10109