Greška

Došlo je do greške.

Apple iPhone 14 Pro i AirPods Pro 2– telefoni i slušalice za profesionalce

07.09.2022 20:27 | 0 Mobile
Apple iPhone 14 Pro i AirPods Pro 2– telefoni i slušalice za profesionalce

Notch je i dalje tu, ali sada u obliku izreza na sredini Dynamic Island. Po prvi put, obaveštenja su integrisana u notch, koji se širi, kako bi lakše mogli da primetite poruke, a softver krije izrez sa različitim prozorima i obaveštenjima. Prikazuju se kontrole za aktivnu muziku, kontrolu poziva, ali i poruke koje vam stižu.

Notch

Isti dizajn

Nažalost, dizajn je po drugi put ostao skoro identičan kao iPhone 12 iz 2020. godine. Apple kaže da Apple iPhone 14 Pro i Pro Max imaju nove Super retina XDR ekrane, koji bi trebali da imaju osvetljenje od 2000 nita, što je više od bilo kog telefona na tržištu.

iPhone14Pro.jpg

Always-On Display je uveden tako da se osvežavanje spušta do 1 Hz, a ekran se može zatamniti kako bi se uštedela baterija.

Apple A16 Bionic

16 milijardi tranzistora proizvedenih u 4 nm, sa performansama koji ima 6 jezgara u 2+4 rasporedu zarad dobrih performansi i efikasne autonomije. GPU ima 5 jezgara i bolju komunikaciju sa ostatkom čipa za bolje performanse u igrama.

Kamere

Glavna 48 MP kamera sa quad sistemom spajanja piksela zamenila je onu od 12 MP, sa fokusom na bolje performanse u slabim svetlosnim uslovima. Tu je i širokougaona kamera koja je ostala na 12 MP, ali je dobila makro moguićnosti. Tu je i telefoto kamera sa 2x zumom, koja je tu više za portrete nego za zumiranje. Kamere nude snimanje u Apple Pro Raw formatu za naknadnu obradu fotografije, ali i snimanje u punoj rezoluciji, o čemu je Apple pričao kao da je to nešto revolucionarno… Ali to ćemo proveriti kada ovi modeli stignu na test.

48MPKamera.jpg

Blic je duplo jači od prethodne generacije. Sve tri kamere koriste noćne režime za bolje fotografije pri slabim svetlosnim uslovima.

iPhone 14 Pro ima pomenuti Action režim, a tu je i unapređeni Cinematic režim.

Cena iPhone 14 Pro modela kreće od 999 dolara, dok je Pro Max 1099 dolara, sa skladištem do 1 TB. Poručivanje za Pro model kreće od 9 septembra, a isporuka počinje 16. septembra.

Spec

iPhone SE smo videli u poslednjem slajdu sa cenom od 499 dolara.

Cene

AirPods Pro 2

Videli smo i novu generaciju AirPods Pro 2 slušalica. H2 čip menja prvu generaciju H1 za znatno kvalitetniji zvuk, sa novim drajverom i posebnim pojačalom koji bi trebao da pokrije detalje u različitim numerama.

Personalizovani prostorni zvuk

Detekcija zvučne školjke bi trebala da omogući prilagođavanje zvuka prema svakom korisniku. U poređenju sa prethodnom generacijom, aktivno poništavanje buke, koje je inače bilo odlično, trebalo bi da bude duplo bolje na AirPods Pro 2.

AirPodsPro2.jpg

Adaptive Transparency režim omogućava napredniji sistem filtriranja. Kontrola je promenjena dodavanjem senzora za napredniju kontrolu i pojačavanje i smanjivanje jačine zvuka

AirPodsPro2Kutija.jpg

Slušalice omogućavaju 6 sati slušanja i 30 sati kada se koristi kućište za punjenje. Ima i sistem koji omogućava da ga pronađete, ukoliko ga izgubite. Čak je dodat i zvučnik koji omogućava lakše lociranja, ali i zvuke za punjenje.

AirPodsPro2Spec.jpg

Cena druge generacije AirPods Pro 2 je 249 dolara, poručivanje kreće od 9. septembra.

Počela je Apple Far Out konferencija, Apple predstavio Watch seriju 8, Watch SE i Watch Ultra

Ukoliko kupujete memoriju, velika verovatnoća je da će to biti FURY Beast moduli

10104
10105
10106
10107
10108
10109