Apple i Sony sklopili sporazum u vezi sa iRadiom pred WWDC

Izgleda da ćemo ipak videti značajniju objavu saradnje kompanija Apple i Sony, jer su izvori bliski pregovorima između dva giganta istakli da je sklopljen sporazum u vezi sa iRadio servisom. Ranije tokom maja su se pojavile informacije da dve kompanije nisu uspele da postignu dogovor oko nekih delova sporazuma, pa je bilo pitanje d

Izgleda da ćemo ipak videti značajniju objavu saradnje kompanija Apple i Sony, jer su izvori bliski pregovorima između dva giganta istakli da je sklopljen sporazum u vezi sa iRadio servisom. Ranije tokom maja su se pojavile informacije da dve kompanije nisu uspele da postignu dogovor oko nekih delova sporazuma, pa je bilo pitanje da li će iRadio sporazum biti najavljen na WWDC-u koji se održava od 10. do 14. juna. Apple je već sklopio sporazum sa tri najveća muzička izdavača (među kojima je sada i Sony), tako da se zvanična objava očekuje tokom WWDC-a, mada nije verovatno da će tokom sajma biti lansiran i sam iRadio. Aplikacije za onlajn muzičke servise su tokom poslednjih godina dobile na popularnosti (Pandora, Spotify) i to zahvaljujući korisnicima koji više vole da puštaju muziku sa servisa, nego da je skladište u svojim uređajima. Očekuje se da će Apple iRadio biti još jedan muzički servis za ovu namenu, ali da će pokušati da nametne nešto jedinstveno što bi ga izdvojilo od ostatka ponude.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi