Greška

Došlo je do greške.

Apple i Samsung razrešili sedmogodišnju sudsku borbu oko prava na patente

28.06.2018 12:24 | 2 Biznis IT
Apple i Samsung razrešili sedmogodišnju sudsku borbu oko prava na patente


Izgleda da su Apple i Samsung konačno došli do poravnanja, nakon dugogodišnjeg spora o patentima u SAD-u, u sudskom sporu koji traje poslednjih nekoliko godina. Prema navosima Reutersa, poravnanje je podneto u Okružnom sudu SAD u sredu. Nisu objavljeni uslovi ovog poravnanja.

U originalnoj tužbi, Apple je optužio Samsung zbog navodnog kršenja patenta za interfejs iPhone-a, osnovnog dizajna i reklamiranja, zajedno sa još nekoliko patenata, uključujući početni ekran za iOS, iPhone 3G dizajn patente, interfejs za Messages, "bounce back" efekat kada se predugo skroluje i drugi različiti patenti za korisnički interfejs i aplikacije. Apple je u tužbi tražio uklanjanje Galaxy uređaja sa tržišta, a dva giganta se na sudovima "prepucavaju" od 2011. godine.

 

Pogledajte još: Samsung će tokom 2018. isporučiti manje telefona zbog slabih rezultata Galaxy S9 linije


Portparol kompanije Apple je, nakon pitanja za komentar o poravnanju, podsetio na odluku suda u maju kada je odlučeno da Samsung mora da plati odštetu od 539 miliona dolara.

"Duboko verujemo u vrednosti dizajna", istakao je zvaničnik kompanije Apple, "a naši timovi neumorno rade na stvaranju inovativnih proizvoda koji oduševljavaju naše kupce. Ova parnica je uvek bila mnogo više od novca. Apple je započeo smartfon revoluciju sa iPhone-om, a činjenica je da je Samsung očigledno kopirao naš dizajn. Važno je da nastavimo da štitimo naporan rad i inovacije velikog broja ljudi iz kompanije Apple."

Odgovor kompanije Samsung do ovog trenutka još uvek nije bio dostupan.

Izvor: Engadget

Dzoni X Novi član postova: 128
Dogovorili se da povećaju cene telefona.

Galaxy Note9 će biti ozvaničen 9. avgusta

Pojavio se pun dizajn Google Pixel 3 i Pixel 3 XL telefona (video)

10604
10605
10606
10607
10608
10609