Apple i Samsung prekidaju sudske sporove van Amerike

Apple i Samsung su odlučili da odustanu od međusobnih sudskih sporova koje kompanije vode van Sjedinjenih Američkih Država.

Apple i Samsung su odlučili da odustanu od međusobnih sudskih sporova koje kompanije vode van Sjedinjenih Američkih Država. Dve kompanije nisu potpisale nikakav licencni sporazum, a sporovi u SAD će se nastaviti. Borba na sudovima između kompanija Apple i Samsung se vodi već nekoliko godina a Apple je  u ovoj borbi za sada imao više uspeha. Sećamo se da je na prvom suđenju kompanija iz Kupertina izvojevala pobedu na sudu, kojom je Samsung trebalo da plati milijardu dolara odštete, ali je ova suma kasnije umanjena. Samsung je takođe uspeo da odnese nekoliko pobeda na sudu, jer su obe kompanije praktično povredile određena patentna prava. Ostaje samo da se vidi koliko dugo će borba na sudovima trajati u Americi, pre nego što Apple i Samsung odluče da konačno zakopaju ratne sekire.Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi