Greška

Došlo je do greške.

Apple i Intel rade na 5G modemu za buduće iPhone uređaje, Qualcomm ispao iz priče

17.11.2017 12:35 | 0 Biznis IT
Apple i Intel rade na 5G modemu za buduće iPhone uređaje, Qualcomm ispao iz priče


Ako ima ikakvih naznaka da je Apple nezadovoljan saradnjom sa kompanijom Qualcomm, onda to današnji izveštaj potvrđuje. Naime, izveštaj navodi da Apple veoma blisko sarađuje sa Intel-om na dizajnu novog 5G modema za svoje predstojeće iPhone uređaje. Treba napomenuti da su Apple i Qualcomm trenutno u nizu tužbi jedan protiv drugog, vezano za licencirane patente, a Qualcomm je tražio da se čak i zabrani prodaja iPhone-a u Kini.

Qualcomm je samostalno radio na izradi modem čipova za Apple, od iPhone 4s do iPhone 6s modela. Qualcomm je prošle godine pružio neophodne komponente za CDMA varijantu Apple iPhone 7 telefona, dok je Intel snabdevao iste delove za GSM varijantu - iako se Qualcomm-ov čip smatrao daleko superiornijim u odnosu na Intel-ov,

Izveštaj od prošlog meseca navodi da bi Apple mogao da kompletno izbaci Qualcomm modeme iz svog asortimana uređaja predviđenih za 2018. godinu. Najnoviji izveštaji navode da će Apple dodati Intel-ov novi modem na čip koji će takođe sadržati Apple-ovu A seriju čipseta, kao i ostatak komponenti. Izvori navode da bi se ovaj čipset pravio u Intel-ovim fabrikama.

Intel-ov XMM 8060 5G čip će biti dostupan sledeće godine pre očekivane objave 5G servisa, koji su planirani tek 2020. godine. Kompanija je izjavila da je uspela da uspostavi poziv putem 5G mreže na opsegu od 28GHz, a korišten je 5G modem koji je prototip komponente koju je Intel predstavio ove godine na CES manifestaciji.

Izvor: Phonearena

Komentari

0 Dodaj komentar

Ventilatori sa ležajem koji levitira u magnetnom polju!

G.SKILL objavio novi najbrži DDR4 32GB set memorija

10604
10605
10606
10607
10608
10609