Greška

Došlo je do greške.

Apple i dalje radi na Touch ID funkciji za iPhone?

06.07.2020 18:17 | 0 Mobile
Apple i dalje radi na Touch ID funkciji za iPhone?


Prošlo je nekoliko iPhone generacija, od kako je Apple uklonio Touch ID funkciju sa svojih telefona i predstavio Face ID. Međutim, nove informacije sugerišu da bi Apple mogao vratiti Touch ID.

Ove glasine su zasnovane na novom patentu kompanije Apple, koji otkriva da bi kompanija mogla aktivno raditi na kreiranju sopstvenog in-display Touch ID rešenja.

S obzirom na to da naslagani displeji nisu uvek 100% prozirni, patent opisuje kako je Apple osmislio način da potencijalno reši taj problem. "Na primer, u nekim slučajevima se na poleđinskoj površini naslaganih ekrana može formirati niz mikro objektiva. Svaki mikro objektiv u nizu može imati fokusnu tačku koja je locirana, poređana ili je blizu jednog od prozirnih otvora", stoji u opisu patenta.

 

Pogledajte još: iPhone 12 bi mogao imati Largan sočiva za kamere


Ovo nije prvi put da Apple kreira patente, zasnovane na in-display Touch ID senzorima, ali nije poznato koji metod bi kompanija mogla implementirati na kraju. Takođe, nije poznato ni koliko je Apple investiran u sprovođenje ove ideje u delo, a znamo da patenti često ni ne budu komercijalizovani.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei desktop PC sa Kunpeng 920 procesorom nagovešten i testiran

Olympus će korisnicima omogućiti da svoje foto-aparate koriste kao veb kamere

10104
10105
10106
10107
10108
10109