Greška

Došlo je do greške.

Apple i dalje ima u planu Mac računare zasnovane na ARM tehnologiji

28.03.2020 13:05 | 0 Hardver
Apple i dalje ima u planu  Mac računare zasnovane na ARM tehnologiji


Dugo se već pojavljuju glasine o tome da Apple planira da sa Intel i x86 platformi pređe na ARM. Kompanija je čak angažovala i specijaliste za ARM čipove, a prema svemu sudeći nije daleko objava prvog Mac računara sa ovim prilagođenim procesorima. Analitičari sugerišu da bi se prvi Mac sa ARM tehnologijom mogao pojaviti naredne godine.

Prošlog meseca, analitičar Ming-Chi Kuo je u svom istraživanju indicirao da ćemo prelazak na ARM-pokretane Mac računare videti tokom prve polovine 2021. godine. Sada je to istraživanje dopunjeno novim saznanjima. Kuo i dalje veruje da će ARM Mac-ovi stići naredne godine, a trebalo bi i da omoguće za 40 do 60 procenata nižu cenu CPU-ova za Apple.

 

Pogledajte još: Srbija konačno na Apple-ovom spisku zemalja koje dobijaju App Store


Ming-Chi Kuo ističe da je Apple bio agresivan u svojim naporima istraživanja i razvoja i da se očekuje ARM čipset u 5nm procesu proizvodnje. Čipset bi trebalo da se pojavi na Mac uređajima, iPhone i iPad modelima.

MacRumors izveštava da se očekuje da ASMedia bude dobavljač USB kontrolera za dolazeće Mac računare zasnovane na ARM tehnologiji. Takođe, prvi MacBook sa ARM procesorom se očekuje u 2021. godini, tokom prvog tromesečja, a mogao bi biti predstavljen već krajem ove godine.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Mi 10 and Mi 10 Pro stižu u Evropu

Intelov slajd otkriva mobilni i9 procesor brzine 5.3GHz

10203
10205
10206
10207
10208
10209