Apple i dalje dominira profitom u segmentu tableta

Poslednje analize koje su se pojavile nakon poslovnih izveštaja iz drugog kvartala ove godine, ukazivale su na to da je Samsung prišao veoma blizu kompaniji Apple kada je reč o profitu u segmentu telefona. Naime, Samsung je samo 600 miliona dolara iza kompanije iz Kupertina kada je reč o profitu koji obuhvata mobilne telef

Poslednje analize koje su se pojavile nakon poslovnih izveštaja iz drugog kvartala ove godine, ukazivale su na to da je Samsung prišao veoma blizu kompaniji Apple kada je reč o profitu u segmentu telefona. Naime, Samsung je samo 600 miliona dolara iza kompanije iz Kupertina kada je reč o profitu koji obuhvata mobilne telefone. Kada je reč o tabletima, laptopovima i generalno računarima, rezultati su značajno drugačiji. Samsung beleži samo delić profita u poređenju sa kompanijom Apple, iako prodaje dvostruko više tableta. Slična je situacija i sa mobilnim telefonima, gde Samsung i dalje ima manji profit, iako prodaje duplo više telefona. Štaviše, ako se pogledaju Galaxy Tab, Chromebook i Windows PC uređaji, protiv ekvivalentnih uređaja kompanije Apple, Samsung beleži tek deseti deo profita, odnosno 4,16 milijardi dolara manje. Dužu analizu, koja u računicu uzima i tablete od 50 (i manje) dolara, kao i to da su jedine dve kompanije koje beleže (primetan) profit od mobilnih telefona Samsung i Apple, možete pročitati klikom na izvor vesti.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi