Greška

Došlo je do greške.

Apple dodatno razdvaja iPhone 14 i iPhone 14 Pro

26.04.2022 12:52 | 0 Mobile
Apple dodatno razdvaja iPhone 14 i iPhone 14 Pro

 

Svima koji prate poteze kompanije Apple jasno je da se sve više i više usvaja poslovni i marketinški model koji majstorski tera kupce da potroše malo više kako bi sebi priuštili baš najsnažniji model iz njihove game i obezbedili maksimum performansi. Tako je, recimo, sa njihovim tablet uređajima, ali su do sada njihovi mobilni telefoni bili pošteđeni ovakve veštačke diversifikacije.

Sada, čini se da je kompanija rešila da u potpunosti raskrsti sa dosadašnjom politikom izdavanja veoma sličnih mobilnih telefona unutar svoje standardne i Pro serije, pa će tako modeli iz iPhone 14 linije uređaja biti znatno drugačiji jedni od drugih.

Prva stvar o kojoj se mnogo govorilo jeste o odsustvu najbržeg dolazećeg čipseta za mobilne telefone kompanije Apple, A16 Bionic, iz ne-Pro mobilnih uređaja. Dakle, samo će iPhone 14 i iPhone 14 Pro Max dobiti A16 Bionic, dok će iPhone 14 i iPhone 14 Max ostati na A15 Bionic čipsetu. Dakle, zašto da ne potrošite malko više novca i sebi priuštite Pro model koji u stvari želite, umesto da se zadovoljite osnovnim modelom koji je nešto jeftiniji, a uz to je i bez našeg najnovijeg procesora.

Sa jedne strane, ovakva odluka pravdala se globalnom nestašicom čipova, ali mi jednostavno nekako ne verujemo u potpunosti u takvu priču, jer ipak je u pitanju Apple, i ipak su svuda, a ne samo kod njih, biznis i zarada na prvom mestu.

 

iPhone6740x416.jpgSada, prema navodima poznatog analitičara svih dešavanja i glasina vezanih za kompaniju Apple, Marka Gurmana (Mark Gurman), osnovni iPhone 14 modeli neće imati ni kameru od 48MP, što će samo dodatno povećati razliku između ova dva modela. Standardni modeli, dakle, imaće senzor od 12MP, isti onaj koji se nalazi na aktuelnim iPhone 13 modelima, piše WCCFTech.

Pa šta ovo suštinski znači? Sa jedne strane, ne bismo da bacamo drvlje i kamenje bez neke preke potrebe, a i ne želimo da donosimo preuranjene zaključke bez konkretnih informacija. Čini se da je ovo jednostavno nefer potez kompanije Apple, najviše prema svojim vernim korisnicima koji mobilne telefone menjaju iz godine u godinu.

Ali, kao što smo već jednom rekli, Apple je Apple i prolazi im mnogo toga, pa će biti zanimljivo videti da li će ovakva odluka doneti do novog iPhone SE scenarija.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

OPPO najavljuje K10 5G i K10 Pro

Dobili smo prve informacije vezane za Sony WH-1000XM5 bežične slušalice

10104
10105
10106
10107
10108
10109