Greška

Došlo je do greške.

Apple demantuje: iOS ipak nema bezbednosnu grešku?

25.06.2018 09:02 | 2 Software/Web
Apple demantuje: iOS ipak nema bezbednosnu grešku?


Ovih dana su se pojavile informacije o tome da je jedan sigurnosni istraživač uspeo da otkrije novi način da se premosti passcode na bilo kom iOS uređaju. Metju Hiki, koji je otkrio propust, demonstrirao ga je tako što je zaobišao Apple-ov limit od 10 neuspešnih unosa lozinke. Hikijeva alatka je u stanju da zahtev unosom koda premosti šaljući sve lozinke odjednom, umesto jednu po jednu.

Prema Hikijevim navodima kada su iPhone ili iPad povezani, a haker pošalje inpute preko tastature, ovo pokreće zahteve za prekidanjem radnji, koji postaju prioritetni u odnosu na bilo šta drugo na uređaju. Na kraju, napadač je u stanju da pošalje sve lozinke u jednom pokušaju, što softveru ne daje šansu da predahne. Zbog ovoga inputi preko tastature imaju prednost u odnosu na funkciju brisanja. 


Pročitajte još: Istraživač demonstrirao premošćavanje lozinke na bilo kom iOS uređaju

Apple je ubrzo odgovorio na Hikijeve navode, nazivajući ih pogrešnim. A sada potpora ovom Apple komentaru stiže i neočekivano od samog istraživača. U novom tvitu, Hiki ističe da ne moraju svi kodovi za lozinku biti registrovani, kada se pošalju u jednom nizu. Niko drugi nije za sada uspeo da ponovi ono što je Hiki prvobitno tvrdio.

Kompanija Apple svakako želi da sve potencijalne probleme spreči i ispolira sa iOS 12 verzijom. Novi USB Restricted Mode će sprečiti Lighting port na iPhone-u da komunicira sa drugim uređajima ukoliko taj specifični iPhone nije otključan (uz pomoć korektnog koda).

Izvor: PhoneArena

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoftov Edge browser za Android prevazišao očekivanja

OpenKirin donosi Vanila Android iskustvo na Huawei/Honor uređaje

10504
10505
10506
10507
10508
10509