Greška

Došlo je do greške.

Apple daje više novca developerima i menja sistem u App Store-u

10.06.2016 08:55 | 0 Software/Web
Apple daje više novca developerima i menja sistem u App Store-u

Apple je najavio promene u App Store prodavnici aplikacija koje će omogućiti developerima da reklamiraju svoje aplikacije u rezultatima pretrage. Trenutno se u App Store-u nalazi 1,9 miliona aplikacija a 14.000 novih se dodaje svake nedelje, pa je teško da se izdvoji neka posebna. Z

bog toga se može reći da Apple radi pravu stvar time što omogućava developerima da ih postave u rezultatima pretrage. U suprotnom, bilo bilo bi veoma teško kako za nove, tako i za stare aplikacije da budu primećene. Top jedan posto aplikacija čini 94 posto App Store-ovog procenjenog prihoda od 1,43 milijarde dolara u prvom tromesečju. To znači da korisnici iOS platforme imaju težak posao da razlikuju aplikacije.

Tokom finansijskog sastanka, direktor kompanije Tim Kuk, rekao je da su u poslednjem tromesečju prihodi od aplikacija narasli za 35 posto na godišnjem nivou. Sa usporavanjem prodaje uređaja, Apple se nada da će App Store nastaviti da kompaniji obezbeđuje povećanje prihoda. Pored toga, dok će Apple i dalje uzimati 30 posto od prihoda aplikacije, u slučaju da pretplatnik želi da zadrži pretplatu duže od godinu dana, Apple će smanjiti svoj udeo na 15 posto.

U još jednoj velikoj promeni, Apple će sada omogućiti da sve kategorije aplikacija moći da prodaju pretplatu, uključujući i igre. Do sada se pretplata mogla ponuditi samo za aplikacije vezane za vesti, aplikacije vezane za cloud servise, aplikacije za sastanke i za strimovanje audia i videa.

Ovogodišnji Apple WWDC će se fokusirati samo na softver

Izvor: Phonearena

Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Bil Gejts objašnjava kako bi živeo sa dva dolara na dan

Predstavljen Oppo A59 telefon

10504
10505
10506
10507
10508
10509