Apple CEO Tim Kuk planira da sav svoj novac donira u dobrotvorne svrhe

Tim Kuk, CEO kompanije Apple, ima plan da donira sav svoj novac (iznos od 785 miliona dolara)

Tim Kuk, CEO kompanije Apple, ima plan da donira sav svoj novac (iznos od 785 miliona dolara). Prema navodima Fortune magazina, Kuk namerava da ovaj plan sprovede u delo nakon što završi sa plaćanjem budućeg koledž obrazovanja svom desetogodišnjem nećaku.
Kuk, prema navodima, ima bazičnu platu od 1,75 miliona dolara, a njegova neto vrednost je oko 120 miliona dolara na osnovu fonda Apple akcija koje su u njegovom vlasništvu. Takođe, Kuk ima 665 miliona u ograničenim akcijama, ukoliko bi ove bile u potpunosti investirane. On je istakao da je već počeo da donira novac, te da razvija sistem filantropije koja ne uključuje samo izdavanje i potpis čekova.
Ovim činom Apple CEO se pridružuje Bilu Gejtsu (Microsoft CEO) i Marku Zakerbergu (Facebook CEO), kada je velikodušnost u doniranju novca u pitanju. Gejts je u dobrotvorne svrhe dao oko 37 odsto svoje neto zarade (oko 30,2 milijarde), dok je Zakerberg izdvojio oko četiri odsto, odnosno 1,5 milijardi.Izvor: Neowin

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi