Greška

Došlo je do greške.

Apple će početi da prikazuje mnogo više reklama u svojim aplikacijama

15.08.2022 10:49 | 0 Biznis IT
Apple će početi da prikazuje mnogo više reklama u svojim aplikacijama

Plan je da se takozvane first party aplikacije, one koje svi imaju na Apple uređajima obogate aplikacijama. Pravi primer je predlog da se dodatne reklame ubace u Apple Maps kada ukucate neku pretragu.

Apple trenutno prikazuje reklame u App Store, News i Stocks aplikacijama kao i na svojoj TV+ platformi, ali bi to uskoro moglo da se promeni, doduše ne na način koji će se svideti korisnicima Apple uređaja.

AppleReklame.jpg

Razvojni timovi mogu da plate Apple da se njihove aplikacije prikazuju kao promovisane u određenim rezultatima pretrage u App Store. Sa druge strane reklame u News i Stocks aplikacijama se prikazuju kao baneri na sajtovima, piše Bloomberg.

Apple je u iOS 14.5 predstavio App Tracking Transparency (ATT) opciju koja omogućava napredne opcije za oglašavanje kod developera. ATT takođe omogućava korisnicima da isključe alate za praćenje koje developeri koriste da prikazuju ciljane reklame.

Prema izveštaju Financial Times početkom ove godine, ATT je koštao društvene mreže i njihove platforme za oglašavanje skoro 10 milijardi dolara. Prema istraživanjima koje je objavila Omdia, Apple prihod je porastao na 3,7 milijardi dolara u 2021. godini.

Je l' gledao neko Black Mirror?

Motorola predstavila Razr 2022 i X30 Pro - prvi telefon na svetu sa kamerom od 200 MP

Nova WhatsApp opcija vam dozvoljava da neprimetno izađete iz grupe

10604
10605
10606
10607
10608
10609