Greška

Došlo je do greške.

Apple CarPlay uz iOS 12 konačno može da koristi Google Maps, Waze

08.06.2018 09:54 | 0 Software/Web
Apple CarPlay uz iOS 12 konačno može da koristi Google Maps, Waze


Od kako je Apple CarPlay objavljen 2014. godine, Apple iOS korisnici su bili primorani da koriste Apple Maps za navigaciju. Ovo će se konačno promeniti sa iOS 12 verzijom, koja će korisnicima omogućiti eksternu aplikaciju koju žele za navigaciju.

CarPlay je Apple-ov sistem za korišćenje selektovanih iOS aplikacija u formatu pogodnom za vozače, na displeju ugrađenom u vozilo. Ovime se vozačima pomaže da obavljaju pozive, odgovaraju na poruke, puštaju muziku i dobijaju asistencije za navigaciju.

Apple odbacuje navode da je dobijao podatke od Facebooka


Apple je tokom WWDC objave demonstrirao CarPlay interfejs sa Google Maps, Google Waze, kao i kineskom Autonavi Navigation aplikacijom. Ova implementacija će svakako biti dobra vest za brojne iOS korisnike koji preferiraju Google maps umesto Apple platforme za mape.

Apple maps je dosta napredovao, od kako je debitovao za iOS u 2012. godini, ali i dalje nije napredan koliko je to Google Maps za iOS i Android.

Za sada nije poznato kako će Google Maps i Waze izgledati i funkcionisati u CarPlay-u, niti da li će Google Maps za CarPlay dobiti Siri podršku.

Izvor: ZDNet

Komentari

0 Dodaj komentar

Totally Accurate Battlegrounds parodija na PUBG besplatna na Steam-u

Cooler Master prikazao svoje termoelektrično AiO tečno hlađenje

10504
10505
10506
10507
10508
10509