Apple bi ovog leta mogao prodati svoj milijarditi iPhone

Prodaja iPhone modela tokom godina je bila dobra u tolikoj meri da bi se moglo desiti da Apple ovog leta proda i svoj milijarditi iPhone.

Kada su individualni smartfon brendovi u pitanju, sa sigurnošću se može reći da je Apple jedan od glavnih igrača na tržištu. Kompanija je uspela da proda milione i milione svojih iPhone modela sa svakom generacijom uređaja koja je lansirana. Prodaja je bila dobra u tolikoj meri da bi se moglo desiti da Apple ovog leta proda i svoj milijarditi iPhone.Prema izveštaju CNN Money, sugeriše se da bi naredni tromesečni izveštaj o Apple zaradi trebalo da otkrije da je kompanija tokom prva tri meseca 2016. godine prodala 50 miliona iPhone modela. Sa ovih 50 miliona iPhone-a, ukupna brojka prodatih Apple telefona bi trebalo da iznosi oko 946 miliona. Bazirano na prognozama, moguće je da će na leto kompanija biti u prilici da proda i svoj milijarditi telefon, ukoliko kompanija prevaziđe pognoze o prodatih 44 miliona iPhone uređaja u narednom tromesečju. Ukoliko se ovo i ne desi na leto, sigurno je da će tokom tekuće godine Apple ostvariti taj veliki korak i prodati svoj milijarditi iPhone.Ipak, i pored ovog dostignuća, izveštaji iz poslednjih meseci pokazuju da je usporena prodaja iPhone telefona. Analitičari veruju da će tokom ove godine prodaja Apple telefona značajno usporiti, što ipak ne predstavlja veliko iznenađenje, obzirom na sve veću konkurenciju na tržištu i njegovo sazrevanje.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi