Apple bi naredne godine mogao kombinovati iOS i Mac aplikacije

Ukoliko su tačne najnovije informacije, Apple bi developerima mogao omogućiti da kreiraju jedinstvene apliakcije koje će raditi i na iOS i na macOS platformi.

Ukoliko su tačne najnovije informacije, Apple bi developerima mogao omogućiti da kreiraju jedinstvene aplikacije koje će raditi i na iOS i na macOS platformi.Prema navodima, Apple planira da korisnicima ponudi jedan set aplikacija koje rade jednako dobro na iPhone, iPad i Mac uređajima. Kompanija bi aplikacije trebalo da konvertuje od naredne godine. Developeri će biti u prilici da dizajniraju aplikacije koje će biti podobne i za touchscreen ali i za miš i trackpad.Bloomberg izveštava, citirajući izvore upoznate u čitavu priču, da će Apple primeniti ovaj pristup kako bi poboljšao selekciju aplikacija za Mac korisnike.Izveštaji takođe pominju da će Apple predstaviti nove promene za aplikacije tokom narednog većeg ažuriranja za iOS i macOS, koje se očekuje na jesen naredne godine. Apple zvanično nije komentarisao ove navode.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi