Greška

Došlo je do greške.

Apple bi na iPhone 2020 modelima mogao koristiti laserske 3D kamere

31.01.2019 15:00 | 0 Mobile
Apple bi na iPhone 2020 modelima mogao koristiti laserske 3D kamere


Apple planira da poboljša fotografisanje uz pomoć iPhone-a, a ovo neće učiniti samo dodavnjem treće kamere na buduće modele. Izvori Bloomberga sugerišu da kompanija razvija 3D kamera sistem koji koristi laserski skener za prikupljanje dubinskih informacija, na daljinama koje su mnogo veće od onoga što sistemi dot projekcije koriste na aktuelnim iPhone-ma.

Uvećana realnost (augmented reality, AR) je, prema navodima, glavni fokus, a trebalo bi da pomogne kod kalibrisanja dimenzija, ali i kod fotografisanja u portret modu koji trenutno mora da se oslanja na softver za detektovanje objekata s prednje strane.


Pogledajte još: WSJ: Apple prelazi na OLED iPhone 2020. godine


Apple je u pregovorima sa kompanijom Sony u vezi sa testiranjem ovih senzora, prema tvrdnjama insajdera. Ukoliko su glasine tačne, Apple bi mogao predstaviti laserski podržane iPhone modele najranije tokom 2020. godine. Kompanija je to želela da učini ove godine, ali je odložila nadogradnju iz nepoznatih razloga.

Pored dodatka treće kamere, Bloomberg izveštava i poboljšani Face ID senzor, kao i prelazak sa Lightning portova na USB-C. Moguće je da Apple planira i još neka poboljšanja, koja će diktirati iOS 13 softver.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Mi Mix 3 rastavljanje pokazuje jedinstven mehanizam za slajder (video)

Huawei P30 Lite će imati 1080p+ ekran, tri kamere na poleđini

10104
10105
10106
10107
10108
10109