Greška

Došlo je do greške.

Apple bi mogao ući na tržište fleksibilnih telefona u narednih godinu dana

26.02.2020 11:09 | 0 Mobile
Apple bi mogao ući na tržište fleksibilnih telefona u narednih godinu dana


Izgleda da je kompanija Apple spremna da uđe na tržište fleksibilnih/savitljivih telefona sa novim iPhone modelom koji bi mogao biti objavljen za manje od godinu dana, a na tržištu bi se pojavio za oko godinu i po dana.

Ovaj izveštaj stiže iz intervjua sa William LaCourse-om, profeseorom sa Alfred univerziteta, kao i iz informacija koje je objavila kompanija Corning koja Apple snabdeva Gorilla Glass staklom za iPhone uređaje.

Corning ističe da aktivno razvija proizvod zasnovan na staklu za savitljive uređaje, za koje kompanija kaže da će se na tržištu naći tokom narednih 12 do 18 meseci. Ukoliko Corning razvija savitljivi Gorilla Glass, Apple bi tehnologiju mogao koristiti u nekom dolazećem iPhone modelu, sa čim se slaže i LaCourse.

 

Poslednja vest: iPhone 12 bi mogao imati novu Wi-Fi konekciju kratkog dometa

 

Takođe, LaCourse sugeriše da bi Apple mogao u potpunosti da preskoči fleksibilne telefone i da odmah pređe na veće uređaje, kao što su tableti, kako bi izbegao probleme sa kojima se trenutno suočavaju postojeći savitljivi telefoni. Primena savitljivih ekrana na veće uređaje će omogućiti da oni budu deblji, što bi smanjilo stvaranje nabora na delovima gde se ekran savija.

Bez obzira na planove kompanije, sigurno je da će Apple dati sopstveni pečat na svojim savitljivim uređajima. Apple je ranije imao neke zanimljive patente, koji uključuju i koncept ekrana koji se obavija oko telefona, tako da nas očekuje zanimljiv period u narednih godinu i nešto dana.

Izvor: T3

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Novi AOC AGON monitor ima 1440p rezoluciju i 240Hz HDR podršku

Galaxy M31 ozvaničen sa četiri kamere, 6000mAh baterijom

10104
10105
10106
10107
10108
10109