Apple bi mogao prestati da koristi Qualcommove komponente

Apple pokušava da nađe načine da se tokom 2018. godine dizajn iPhone i iPad modela ne oslanja previše na Qualcommove komponente.

Oni koji redovno prate vesti iz sveta tehnologije sigurno su upoznati sa razmiricama koje imaju Apple i Qualcomm. Prema svemu sudeći, Apple će se prema Qualcommu postaviti isto kao i prema Samsungu. The Wall Street Journal izveštava da kompanija iz Kupertina ne planira da koristi Qualcommove komponente u svojim proizvodima za 2018. godinu.Prema navodima iz izveštaja, baziranim na informacijama dobijenim od izvora bliskim kompaniji, Apple pokušava da nađe načine da se tokom 2018. godine dizajn iPhone i iPad modela ne oslanja previše na Qualcommove komponente. Trenutno, Intel i Qualcomm obezbeđuju modeme za Apple iPhone, ali ukoliko se izveštaji ispostave kao tačni, Apple bi se mogao snabdevati isključivo preko Intela ili bi mogao angažovati drugu kompaniju, kao što je MediaTek.Izveštaj dalje sugeriše da Qualcomm povlači softver koji je Apple-u potreban kako bi testirao LTE u budućim iPhone i iPad prototipima. Qualcomm je, u međuvremenu, istakao da ovi navodi nisu istiniti, te da je Apple već testirao čipove koje bi mogao koristiti u budućim telefonima. Qualcomm je takođe dodao da je posvećen nastavku podrške za nove Apple uređaje.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi