Apple bi mogao odbaciti Intelove procesore, CEO nije zabrinut

Apple bi mogao da odbaci Intel jednog dana u korist ARM-baziranih procesora. Intelov direktor izgleda nije previše zabrinut zbog takve mogućnosti.

Kako mobilni procesori postaju sve jači i jači, ne bi bilo iznenađenje da jednog dana budu davali snagu našim laptopovima ili čak i desktop računarima. Analitičari izgleda dele to mišljenje, pa smo prošle nedelje imali izveštaj prema kome će Apple pretvoriti njihovu A seriju čipseta u buduću snagu Mac računara. Ovo u suštini znači i da bi Apple odbacio Intel u tom procesu. Ukoliko pretpostavimo da to zaista i bude tako, Intel bi izgubio veliki deo poslovanja koji ima sa kompanijom Apple, ali da li je to razlog za brigu?
Intelov direktor Brajan Kržanić dajući intervju za CNBC, rekao je da nije posebno zabrinut zbog takve mogućnosti. Takođe je interesantno da on nije negirao mogućnost da jednog dana ARM-bazirani procesori daju snagu računarima, niti je pokušao odmah da kaže kako bi Intelovi čipseti bili bolji ili moćniji. Umesto toga on je izjavio “Apple će uvek odabrati dobavaljača koji može da im obezbedi najveću količinu mogućnosti i inovacija za njih. Oni su kompanija bazirana na inovacijama”.
Izvor: Ubergizmo
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi