Greška

Došlo je do greške.

Apple AirPods treće generacije krasi novi dizajn, Spatial Audio i Adaptive EQ

19.10.2021 10:15 | 0 Mobile
Apple AirPods treće generacije krasi novi dizajn, Spatial Audio i Adaptive EQ


Apple je tokom virtuelne prezentacije predstavio treću generaciju svojih bežičnih slušalica - AirPods. Na ovaj proizvod se dugo čekalo, a nove slušalice donose skromnija poboljšanja u AirPods liniju.

Kada je u pitanju dizajn, Apple je smanjio veličinu drške i poboljšan je dizajn bubica koje sada bolje staju u ušnu školjku. U kraću dršku su smešteni "force" senzori, koji dodaju bolju funkcionalnost.

Od funkcija su dodati novi prilagođeni drajveri i pojačivač visokog dinamičkog raspona za poboljšani kvalitet zvuka. Unutrašnji mikrofon pomaže uređaju da podešava zvuk zahvaljujući novoj funkciji, pod nazivom Adaptive EQ. Tu je i Spatial Audio, sa dinamičkim praćenjem pokreta glave i Dolby Atmos za poboljšano bioskopsko iskustvo.

Ostale funkcije Airpods slušalica uključuju AAC-ELD kodek, mrežu za mikrofon kako bi se poboljšao otpor u vetrovitim uslovima, senzor za detekciju kože koji automatski pauzira video kada se slušalice sklone iz ušiju, IPX4 vodootpornost i drugo.

airpods2_1.jpg


Apple ukazuje i na poboljšanu bateriju za slušalice, a ističe da će punjenje od pet minuta omogućiti sat vremena slušanja. Uz prateću futrolu moguće je korišćenje do 30 sati. Sama futrola ima podršku za bežično punjenje i MagSafe. Moguće je uparivanje sa drugim uređajima, a tu je i Audio Sharing za streamovanje između uređaja.

Apple AirPods slušalice treće generacije će se prodavati po ceni od 179 dolara, u pretprodaji su dostupne odmah a isporučivaće se od sledeće nedelje.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Huawei nagoveštava Enjoy 20e, sa 6.3-inčnim ekranom i 5000mAh baterijom

Realme GT Neo2T ozvaničen sa MediaTek Dimensity 1200-AI čipom

10104
10105
10106
10107
10108
10109