Greška

Došlo je do greške.

Apple već istražuje mogućnosti 6G bežične tehnologije

20.02.2021 12:51 | 0 Biznis IT
Apple već istražuje mogućnosti 6G bežične tehnologije


Pokrivenost 5G mrežom još uvek se širi globalno, ali izgleda da neke kompanije (među kojima je i Apple) već istražuju narednu generaciju bežičnih tehnologija: 6G. Ovo sugeriše Bloomberg, koji je otkrio oglase za posao za inženjere u kompaniji Apple.

Prema opisima iz ovih oglasa, u kojima se traže inženjeri za bežične mreže i RAN1/RAN4 standardni inženjeri, zaposleni će biti deo definisanja tima i istraživanja naredne generacije standarda, kao što je 6G. Inženjeri će istraživati i dizajnirati narednu generaciju (6G) bežičnih sistema komunikacije.

 

Pogledajte još: Naredni iPhone bi mogao imati always-on displej opciju


Naravno, kako je 5G još uvek u povoju, to znači da se implementiranje 6G bežičnih tehnologija ne očekuje u skorije vreme ali ne predstavlja iznenađenej što se Apple već sada interesuje za 6G. Kompanija se trenutno oslanja na Qualcomm za svoje 5G modeme, ali nakon kupovine Intelovog poslovanja sa modemima Apple želi da sae osamostali o kreira svoje 5G modeme i potencijalno 6G u budućnosti.

Apple je takođe deo "Next G Alliance" industrijske grupacije, koja uključuje kompanije kao što su Google i LG kako bi pomogao u definisanju specifikacija 6G mreže.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Diablo II HD remaster tokom ove godine stiže na PC i konzole

Huawei se navodno suočava sa smanjenim zalihama i odloženom isporukom P50 serije telefona

10604
10605
10606
10607
10608
10609