Greška

Došlo je do greške.

Apple uvodi oglase u svoje mape

23.08.2022 12:14 | 0 Software/Web
Apple uvodi oglase u svoje mape

Izgleda da za nekoliko godina nećemo od oglasa moći da pobegnemo bilo gde sudeći po trenutnim zbivanjima. Malo po malo, sve dobija oglase, počevši od servisa za striming filmskog i televizijskog sadržaja koji plaćamo, a zatim i do sijaseta besplatnih aplikacija koje ranije nisu imale oglase. Ako je verovati informacijama na portalu Endgadget, poslednji u nizu je Apple sa svojim mapama.

Potencijal za oglase

Prema rečima sada već čuvenog insajdera i analitičara za sve vesti i novosti koje se tiču kompanija Apple, Marka Gurmana, sprema se integracija oglasa u popularnu aplikaciju Maps. Kako on navodi, tim softverskih inženjera već je započeo pripremanje softverskog koda koji stoji iza Maps za prikazivanje oglasa.

iOS reklame

Ove vesti dolaze nakon skorašnjih tvrdnji Marka Guramana kako je Apple već otpočeo interno testiranje oglasa unutar svoje aplikacije za snalaženje u prostoru, dok ovo svakako nije prvi put kako ova kompanije upotrebljava oglase unutar svog ekosistema, jer su oglasi već prisutni kroz App Store. Naravno, iza svega ovoga stoji želja za zaradom, pa tako kompanije u ovom trenutku mogu da plate kako bi se njihova aplikacija prikazivala na što boljem mestu kada korisnici pretražuju njima srodne termine.

Kako navodi Gurman, oglasi koji će se neumitno pojaviti u aplikaciji Maps funkcionisaće po istom principu. Na primer, neki restoran brze hrane može platiti kompaniji Apple kako bi se rangirao u Maps ukoliko bi korisnik pretraživao termine koji su bliski tok kompaniji. Naravno, ovi oglasi ne bi trebalo da preterano naškode celokupnom korisničkom iskustvu, ali ako su već tu, neće biti ni preterano nevidljivi jer onda niko na njih ne bi ni kliknuo.

Nepoznat datum

U ovom trenutku nije poznato kada kompanija Apple planira da implementira oglase unutar svoje aplikacije Maps. Naravno, kako iza ove ideje najverovatnije stoji Tod Teresi, potpredsednik segmenta kompanije Apple za implementaciju oglasa, ne sumnjamo da bismo ih u mapama mogli videti početkom sledeće godine, pogotovo imajući u vidu cilj Apple da poveća prihod od oglasa sa 4 milijarde godišnje na čak 10 milijardi.

Pojavio se prvi trejler za The Last of Us, televizijsku seriju rađenu po čuvenoj igri

Huawei Watch GT 3 Pro je najbolji pametni sat godine

10504
10505
10506
10507
10508
10509