Greška

Došlo je do greške.

Apple unapređuje mape i navigaciju u Srbiji?

10.05.2022 18:19 | 0 Software/Web
Apple unapređuje mape i navigaciju u Srbiji?

 

Unapređivanje mapa za iOS korisnike uglavnom znači precizniju navigaciju, bolje označavanje ulica, zaobilaženje gužvi u saobraćaju i još mnogo toga. Iako zvaničnih informacija o ovome nema, danas je na ulicama Beograda primećeno jedno Apple Maps vozilo, što govori više od hiljadu reči.

Da li će Apple krenuti da mapira velike gradove u Srbiji u 3D tehnologiji ili će samo raditi na poboljšanju postojećih mapa dodavanjem detalja još uvek se ne zna, ali ne treba da se iznenadite ukoliko se u nekoj od sledećih iteracija mape u Srbiji značajno promene.

Unapređivanje navigacije

Stvari na kojima Apple radi sa svojim mapama godinama unazad su takozvana napredna navigacija, koja znači bolje kretanje kroz grad zahvaljujući pravilno obeleženim trakama, posebno trake za autobus i taksi, pešačkim prelazima i gužvama na raskrsnicama.

Zahvaljujući informacijama o gužvi na ulicama Apple Maps mogu bolje da procene vreme dolaska na odredište, a kako smo tek počeli da viđamo automobile na našim ulicama, verujemo da je ceo projekat još uvek u početnim fazama razvoja.

 

AppleMaps1.jpg

foto: Vlada O.

Apple je sa iOS m15 uveo naprednu navigaciju za pešake korišćenjem proširene stvarnosti, pa nije isključeno i da će ovo biti jedan deo kojim će biti obuhvaćeni veliki gradovi u Srbiji. Nova opcija omogućava pešacima da podignu telefon i upere kamere ka jednoj od zgrada do ulice, nakon čega će im se ispisati naziv ulice i smer u kojem se nalazi destinacija, ubacujući putokaze u prostor oko nas.

Dok Apple ne ozvaniči svoje planove sa mapama u našem regionu, sve ove informacije se vode kao nepotvrđene, ali je vreme da se i Apple Maps unaprede nakon što su i Google i HereWeGo mape značajno poboljšale svoju navigaciju u Srbiji.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Windows 11 uslovljava korisnike - nema instalacije bez Microsoft naloga

Posle PES-a i FIFA odlazi u zaborav

10504
10505
10506
10507
10508
10509