Greška

Došlo je do greške.

Apple predstavio iPhone 11 sa dve kamere na poleđini i novim opcijama boja

10.09.2019 20:49 | 0 Mobile
Apple predstavio iPhone 11 sa dve kamere na poleđini i novim opcijama boja


Kompanija Apple je zvanično predstavila iPhone 11, koji je naslednik prošlogodišnjeg iPhone XR modela. Dizajn telefona je gotovo identičan prošlogodišnjem, sa izrezom s prednje strane za Face ID kameru. Razlika je očiglednija na poleđini, gde je dodata još jedna kamera, a telefon će biti dostupan u novim opcijama boja.

Svakako najveća izmena kod iPhone 11 modela jeste dodatak još jedne kamere na poleđini. Prošlogodišnji iPhone XR je imao jednu 12MP širokougaonu kameru, dok iPhone 11 sada implementira još jednu 12MP ultraširoku kameru sa podrškom za 2x optičko zumiranje.

Apple je tokom prezentacije dosta pažnje posvetio kamerama, a iPhone ima i novi interfejs koji omogućava da se vide detalji fotografije koja se kreira. Tu je i novi "high-key mono portrait" efekat, dok će sam portret mod sada raditi i na kućnim ljubimcima. Verovatno najveći dodatak u domenu kamera jeste Night mod, kako bi se iPhone 11 bolje takmičio sa Google Pixel i Galaxy Note10 uređajima. Night mod koristi prilagodljivo osvetljavanje za poboljšanje snimaka koji se kreiraju noću. Kada je u pitanju video, moguće je menjanje između ultraširoke i standardne kamere, a tu je i podrška za 4K rezoluciju do 60fps, slow-motion, time lapse i novi prošireni dinamički raspon za obe kamere.

Prednja kamera je takođe dobila nadogradnju, pa tako 12MP TrueDepth širokougaona kamera može da se rotira kako bi se kreirale panoramski snimci. Prednja kamera takođe može da snima 4K 60fps video i slow-mo, a Apple ističe da je ovo perfektno za selfi video snimke (ili slofije, kako ih kompanija naziva).

apple2_57.jpg


iPhone 11 ima dizajn od anodizovanog aluminijuma i stakla, dok je displej s prednje strane 6.1-inčni LCD TrueTone. Telefon pokreće najnoviji A13 Bionic procesor, za koji Apple tvrdi da je najbrži CPU u telefonu, a ima i najbrži GPU za telefone. Apple je procesor demonstrirao na sceni preko igre Pascal's Wager, ali nije objavio dodatne detalje o poboljšanjima performansi za A13.

Novi iPhone će karakterisati i poboljšani radni vek baterije u odnosu na iPhone XR, koja stiže u kapacitetu od 3110mAh. Tu je i ono što Apple naziva "enhanced Face ID", koji ubrzava funkciju prepoznavanja lica. Novi iPhone 11 ima i IP68 vodootpornost na dubinama do dva metra.

Apple iPhone 11 će imati početnu cenu od 699 dolara, a u prodaji će se naći od 20. septembra. Telefon će biti dostupan u šest atraktivnih dizajna, uključujući i Product (Red), lavanda i zelenu varijantu.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Samsung Galaxy S11 varijante će uključivati neke poznate opcije boja

Predstavljeni moćniji iPhone 11 Pro i Pro Max

10104
10105
10106
10107
10108
10109