Greška

Došlo je do greške.

Apple ponovo zavisi od Samsunga kada su displeji za iPhone u pitanju

22.04.2018 20:37 | 0 Mobile
Apple ponovo zavisi od Samsunga kada su displeji za iPhone u pitanju


Napori kompanije Apple da smanji zavisnost od Samsunga, koji je glavni dobavljač displeja za iPhone, ponovo nisu urodili plodom. Wall Street Journal izveštava da su napori da se LG Display OLED ekrani implementiraju u iPhone uređaje naišli na probleme u proizvodnji.

Apple, prema navodima, nije u potpunosti siguran da li će LG biti u stanju da ispuni potrebe kompanije kao drugi dobavljač OLED displeja za iPhone. Analitičari već neko vreme upozoravaju da Apple pod hitno mora da pronađe još jednog dobavljača OLED  ekrana, pored Samsunga.

Apple trenutno koristi Samsungove OLED displeje za iPhone X model. Međutim, oslanjanje na samo jednog proizvođača znači da Samsung kontroliše cenu displeja koje Apple kupuje, a trenutno nema dovoljno kvalitetne alternative.

LG se vratio na proizvodnju OLED panela za V30 telefon, ali kvalitet displeja nije bio zafovoljavajući. LG je takođe OLED panelima snabdevao Google Pixel 2 XL telefone, a različiti izveštaji su pokazivali da je prava lutrija da li korisnici dobiju dobar ili loš displej na svom modelu.

LG je vodeća kompanija kada su OLED ekrani za televizore u pitanju, ali kompanija izgleda ima dosta problema da isti kvalitet i iskustvo donese na manje smartfon displeje.

Izvor: The Verge

Komentari

0 Dodaj komentar

Soba u Hilton Panama hotelu je raj za gejmere (video)

Pojedini Gmail korisnici dobijaju spam poruke sa sopstvenih naloga

10104
10105
10106
10107
10108
10109