Greška

Došlo je do greške.

Apple kaže da stari vrhovi ne odgovaraju za AirPods Pro 2 slušalice

25.09.2022 18:43 | 0 Mobile
Apple kaže da stari vrhovi ne odgovaraju za AirPods Pro 2 slušalice

Apple će, izgleda, uvek biti Apple, a kako prenosi TheVerge, sada su u pitanju silikonski vrhovi za njihove bežične bubice i neka vrsta nekompatibilnosti između starijih generacija vrhova i nove generacije AirPods Pro slušalica.

Nekompatibilnost

Za početak da kažemo kako su silikonski vrhovi za bežične slušalice koji se isporučuju uz prvu i drugu generaciju AirPods apsolutno identični po pitanju postavljanja na same bubice, što apsolutno i sami možete da zaključite čak i letimičnim pogledom na njih. Međutim, to apsolutno nije ono što Apple tvrdi, jer prema njima nikako ne bi trebalo da koristite vrhove za slušalice sa prve generacije AirPods Pro slušalica na njihovoj novoj verziji.

AirP2.jpg

Zašto? Zato što je sitna rešetkica (“mesh”) kroz koju zvuk u stvari i prolazi prilikom reprodukcije “znatno” gušća na vrhovima koji su dolazili uz prvu generaciju AirPods Pro bežičnih slušalica u poređenju sa onim što se dobija u novom paketu. Naime, na delu sajta koji se odnosi na korisničku podršku za AirPods Pro navodi se kako su “Vrhovi dizajnirani posebno za određenu generaciju AirPods Pro slušalica kako bi se reprodukovao zvuk najvišeg mogućeg kvaliteta”. Dakle, menjajte na sopstvenu odgovornost.

Stvarna razlika?

Što se tiče razlike u zvuku u zavisnosti od gustine mrežice, stvarno ne znamo šta da vam kažemo. Ako ćemo iskreno, suptilih razlika sigurno ima, sa čim bi se najverovatnije složili audiofili. Sa druge strane, audiofili sigurno ne bi koristili AirPods Pro za uživanje u muzici, tako da se postavlja pitanje da li je uopšte bitno da li vaši vrhovi za slušalice imaju gušću ili ređu mrežicu i koliko bi to uopšte moglo da utiče na kvalitet zvuka.

H2.jpg

Ako nas slušate, nemojte se brinuti, i koristite one vrhove koji vam najviše prijaju, bili oni novi ili stari. Neće tu biti nikakve osetne razlike u zvuku, a i kada bi je bilo, pitanje je da li bi baš vaše uvo moglo da je primeti. Apple ipak ostaje Apple.

Problemi za Starlink u SAD i Kanadi, brzine ozbiljno opale

Ovi ljudi prave celu Srbiju u Minecraft igri u punoj veličini

10104
10105
10106
10107
10108
10109