Greška

Došlo je do greške.

Apple je predstavio iOS 15 sa poboljšanjima i novim funkcijama

08.06.2021 09:12 | 0 Software/Web
Apple je predstavio iOS 15 sa poboljšanjima i novim funkcijama


Apple je održao svoju WWDC 2021 konferenciju, tokom koje je kompanija najavila iOS 15.

Kompanija je dosta vremena posvetila FaceTime-u, ističući da u servis za video konferencije donosi Spatial Audio. Aplikacija dobija i ono, što Apple naziva "izolacija zvuka", a funkcija će pomoći kod utišavanja pozadinskih zvukova kako bi se pojačao korisnikov glas.

Tu su i Face Time linkovi, koji omogućavaju slanje pozivnica za sastanke korisnicima koji stižu i sa drugih platformi (Android i Windows), koji se mogu FaceTime pozivima pridružiti preko browsera. Novi dodatak je i SharePlay, koji u okviru FaceTime-a omogućava korisnicima da dele ekran svog uređaja, gledaju sadržaj na platformama za streaming ili zajedno slušaju muziku.

ios2_10.jpg


Najavljen je i "Shared with you", koji predstavlja način deljenja vesti i drugih tipova sadržaja sa drugim korisnicima na lak način. Ovaj sadržaj se može prikačiti u iMessages. Apple dodaje podršku za aplikacije, kao što su Podcast, Apple Music, Apple TV i druge u "Shared with you".

ios3_1.jpg


Obaveštenja dobijaju veće ažuriranje uz Notification sumiranje. Novi iOS 15 će sumirati obaveštenja iz nevažnih aplikacija, kako bi se smanjilo zagušenje na zaključanom ekranu. Korisnici će moći da izaberu kontakte i aplikacije koje će prikazivati kompletna obaveštenja. Takođe, korisnici mogu da izaberu Do Not Disturb kako bi blokirali sva obaveštenja. Focus će omogućiti i dodavanje relevantnih vidžeta sa informacijama na početni ekran.

ios4_1.jpg


Live text za Photos će omogućiti korisnicima da detektuju sadržaj širom operativnog sistema, kao što je tekst, i pretraže ga na vebu. Takođe će biti moguće pretraživati lokacije sa fotografija, prepoznavanje likova na fotografijama i drugo. Live text će raditi kako na fotografijama, tako i na vebu i iOS, iPadOS i macOS platformama.

Apple je najavio i veliki broj ažuriranja za postojeće aplikacije. Spotlight dobija podršku za Photos, a ovo korisnicima omogućava da pretražuju fotografije direktno iz početnog ekrana. Tu su i bogatije informacije za Contacts, potom Memories funkcija za Photos koja kreira interaktivna sećanja koristeći machine learning.

ios5_1.jpg


Weather aplikacija je redizajnirana i sada pruža nove informacije, a ima pozadinu koja se prilagođava aktuelnim vremenskim uslovima. Na kraju, Maps dobija poboljšanja kao što je unapređeni dizajn, dodati su detalji za komercijalne građevine i drugo.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

G.Skill predstavlja Trident Z Royal Elite CL14 memoriju do 32GB DDR4-4000

Realme C25s ozvaničen sa Helio G85 čipom

10504
10505
10506
10507
10508
10509