Greška

Došlo je do greške.

Apple je patentirao tastaturu sa uklonjivom kapicom koja funkcioniše i kao miš

20.08.2021 13:43 | 0 Hardver
Apple je patentirao tastaturu sa uklonjivom kapicom koja funkcioniše i kao miš


Uglavnom svi laptopovi stižu sa ugrađenim trackpadom, koji funkcioniše kao miš, kako korisnici ne bi morali da nose zaseban miš kada su u pokretu. Međutim, problem sa trackpadom je u tome što deluje manje precizno u poređenju sa mišem, dok pokušavate da koristite prst kako biste kliknuli na nešto na ekranu.

Apple možda ima rešenje za ovaj problem, a to je skrivanje miša u kapici na tastaturi. Kako otkriva Patently Apple, kompanija iz Kupertina je podnela zahtev za patent pod nazivom "Deployable Key Mouse". Patent sugeriše da bi tastatura mogla imati kapicu koja se može skinuti i iskoristiti kao miš.

apple2_81.jpg


To znači da bi tokom normalne upotrebe, ovaj deo funkcionisao kao deo tastature, ali ukoliko bi korisniku bio potreban precizniji način pokazivanja, mogli bi samo da uklone ovu sekciju tastature i iskoriste je kao miš.

Ovde se svakako postavlja pitanje efektivnosti i preciznosti ovakvog miša, s obzirom na to da bi on bio izuzetno mali. U svakom slučaju, nema garancija da će ovo Apple-ovo rešenje ikada biti implementirano u konkretan proizvod.

Izvor: PatentlyApple

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Xiaomi Mi 11T Pro: specifikacije i cena

Vivo Y21 predstavljen sa MediaTek Helio P35 čipom

10203
10205
10206
10207
10208
10209