Greška

Došlo je do greške.

Apple je objavio video koji pokazuje kako da koristite pokrete rukama za upravljanje Apple Watch-om

05.12.2021 17:36 | 0 Mobile
Apple je objavio video koji pokazuje kako da koristite pokrete rukama za upravljanje Apple Watch-om

 

Apple Watch ima ekran osetljiv na dodir koji olakšava navigaciju uređajem. Ali pretpostavimo da imate invaliditet koji otežava ili onemogućava korišćenje ekrana osetljivog na dodir? Apple je dodao pokrete rukama u WatchOS i danas je objavio video koji vam pokazuje kako da omogućite funkciju pod nazivom AssistiveTouch.

Ova funkcija je kompatibilna sa Apple Watch SE i Apple Watch Series 6 ili novijim. Sat mora da koristi WatchOS 8 ili noviju verziju, piše PhoneArena. Funkcija se može uključiti pomoću podešavanja pristupačnosti na vašem Apple Watch-u ili uključiti pomoću iPhone-a koji koristi iOS 15 ili noviji. Za ovo drugo, otvorite aplikaciju Watch na telefonu i idite na Pristupačnost > AssistiveTouch i uključite funkciju.

 

 

Kada je funkcija omogućena, možete prilagoditi podešavanja i povećati kontrast, prilagoditi meni i još mnogo toga. Dodirom na prekidač "Hand Gestures" uključuje ovu funkciju i takođe vam omogućava da prilagodite pokrete ako to želite. Po defaultu, dodirivanje vrhova palca i kažiprsta će vas odvesti do sledeće stavke na ekranu. Ista ta akcija samo dipla, vratiće vas jednu stavku unazad.

Kada želite da izaberete trenutno istaknutu stavku, brzo stisnite pesnicu. Dvostruko stiskanje aktivira AssistiveTouch i otvara meni akcije. Iz menija radnji možete izvršiti složenije radnje uključujući pomeranje i pritiskanje Digital Crown.

Ako zaboravite šta svaki pokret radi, uvek možete da se vratite na meni pristupačnosti Apple Watch-a za brzo osveženje liste akcija.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Red Hat-ov CentOS Stream 9 Linux je stigao

FTC tuži Nvidiju kako bi blokirali njenu kupovinu Arm-a

10104
10105
10106
10107
10108
10109