Greška

Došlo je do greške.

Apple i Intel tuže investicioni fond za gomilanje patenata

22.11.2019 13:54 | 0 Biznis IT
Apple i Intel tuže investicioni fond za gomilanje patenata

 

Apple i Intel su podneli tužbu protiv Fortress Investment Group, tvrdeći da investicioni fond gomila patente, a zatim ih koristi kako bi tražio i do 5.1 milijardi dolara odštete u tužbama protiv tehnoloških kompanija. 

Apple i Intel optužuju fond da gomila patente, iako se zapravo ne bavi proizvodnjom bilo kakvih proizvoda. Oni tvrde da je ovo suprotno američkim antimonopolskim zakonima.

Apple je pretrpeo veliku ekonomsku štetu u vidu sudskih troškova i preraspodeli resursa sa istraživanja i razvoja na odgovaranje na ovakve optužbe", napisao je Apple u svojoj žalbi. 

Apple i Intel su tužbu podneli u sredu. Apple tvrdi da su firme povezane sa fondom Fortress protiv njih podnele čak 25 tužbi tražeći između 2.6 i 5.1 milijardi dolara odštete. Ove firme su Uniloc USA i Uniloc Luxembourg, a koje su tvrdile da poseduju pravo na odštetu od 2.75 dolara po svakom prodatom Apple proizvodu. Ovo bi rezultovalo ukupnom cifrom od 732 miliona dolara. Međutim, iz Apple-a tvrde da im je matematika pogrešna.

 

Pogledajte još: IDC: Apple je i dalje vodeći na tržištu tableta

Navodna preciznost tražene sume je samo trik; Uniloc USA i Uniloc Luxembourg su jednostavno tražili sumu koju je Apple tražio od Samsunga u svojoj tužbi oko Apple patenata”, tvrde iz Apple-a.
Apple je česta meta kompanija koje žele da unovče svoje patente, najpre zbog veličine kompanije koja potencijalnu pobedu na sudu čini veoma unosnom.

Vlasnik Fortress Investment Grupe je japanski SoftBank koji je kompaniju kupio 2017. Apple je jedan od investitora SoftBank-ovog fonda od 100 miliona dolara, koji je namenjen perspektivnim startup kompanijama. Fond  je nedavno objavio gubitke u visini od 8.9 milijardi dolara.

Izvor: CultofMAC

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft dobio dozvolu za isporuku softvera Huawei-u

Uskoro očekujte dve nove generacije Intel Core procesora

10604
10605
10606
10607
10608
10609