Greška

Došlo je do greške.

Apple bi mogao koristiti ćelije baterija sa vodonikom za buduće iPhone i MacBook uređaje

30.09.2020 16:57 | 0 Mobile
Apple bi mogao koristiti ćelije baterija sa vodonikom za buduće iPhone i MacBook uređaje


Jedna od mana aktuelne tehnologije baterija u uređajima jeste da ne traju previše dugo - telefoni i laptopovi ponekada jedva izdrže ceo dan sa jednim punjenjem. Povećanje kapaciteta baterije rešava problem, ali za mnoge ovo nije dugoročno rešenje.

Potencijalno dugoročnije rešenje bi bilo implementiranje bolje tehnologije baterije, a izgleda da i Apple razmišlja u ovom pravcu. U patentu, otkrivenom od strane AppleInsider-a, izgleda da Apple razmatra ideju korišćenja ćelija baterija sa vodonikom kako bi napajao buduće iPhone i MacBook uređaje.

Apple ukazuje na zabrinutost za okruženje i ekologiju kada je u pitanju korišćenje aktuelnih tehnologija baterije, a istovremeno ukazuje na prednosti ćelija sa vodonikom.

 

Pogledajte još: iPhone 12 mini potvrđen preko stikera za Apple kućišta?


"Vodonične ćelije baterija imaju niz prednosti. Takve ćelije, i s njima povezana goriva, mogu potencijalno postići velike gustine energije, što može omogućiti kontinuirani rad prenosnih elektronskih uređaja danima ili čak nedeljama bez dopunjavanja".

S obzirom na to da se radi samo o patentu, nije moguće prognozirati da li će ideja biti pretočena u konkretan proizvod, odnosno bateriju koja bi se pojavila u nekom budućem iPhone ili MacBook modelu.

Izvor: AppleInsider

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Realme Q2 na AnTuTu testu ostvario rezultate u rangu sa premijum telefonima

Huawei MateBook D14 recenzija (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109