Greška

Došlo je do greške.

Apple bi mogao da predstavi jednostavniju macOS verziju za M2 iPad Pro

21.10.2022 11:35 | 0 Mobile
Apple bi mogao da predstavi jednostavniju macOS verziju za M2 iPad Pro

Nedavno se na Apple zvaničnom sajtu pojavila M2 verzija iPad Pro tablet računara. Opremljen je najnovijim M2 procesorom i podržava novu Apple Pencil funkciju kao i izuzetno brzu bežičnu vezu. Raspolaže prvoklasnim ekranom dostojnog jednog premijum mobilnog uređaja, kamerom profesionalnog kvaliteta, Face ID-om, Thunderbolt portom i audio sistemom sa četiri zvučnika. Novi iPadPro će biti dostupan 26. oktobra.

Za većinu korisnika, novi iPad Pro je samo još jedna u nizu nadogradnji prethodne M1 verzije, a njegova konfiguracija i performanse su čisto preterivanje za većinu korisnika i pomalo je “overkill” obavljati iste poslove kao na drugim modelima iPad-a. Međutim, neki  internet korisnici su nedavno otkrili da je interni naziv za testiranje Apple-ovog macOS-a 14 „Mendocino“, koji će biti lansiran 2023. godine, a pojednostavljena verzija macOS-a je posebno prilagođena za novi iPad Pro. Priča se da pojednostavljena verzija znači zapravo uklanjanje određenih funkcionalnih modula razvijenih za tradicionalne desktop Mac modele.

U cilju boljeg iskustva kontrole dodirom, “lajt” verzija macOS-a prilagođena M2 verziji iPad Pro-a, ima 25% zumiran korisnički interfejs, a neke aplikacije će biti optimizovane za izdavanje komandi dodirom, a moći će se preuzeti i instalirati iz iPadOS internet prodavnice aplikacija, umesto one za klasične Mac-ove. Malo je čudno da je ova pojednostavljena verzija macOS-a pogodna samo za M2 verziju iPad Pro-a, a ne i za M1 verziju iPad Pro-a. Ne znam da li je razlog za to napredak u razvoju arhitekture novog M2 procesora ili Appleova strategija da istakne prednosti novijeg M2 modela.

M2_ipad_pro.jpg

Korisnici su se dugo nadali da bi tablet računari mogli dobiti bolju funkcionalnu ulogu, sličniju klasičnim desktop i laptop računarima te bili produktivniji alat za izradu sadržaja. iPad Pro modeli opremljeni čipovima iz M serije su ionako u pogledu performansi veoma blizu klasičnim MacBook modelima, pa je sasvim logično da preuzmu određeni delokrug rada kalsičnih prenosnih računara.  Zamena iPadOS-a sa macOS-om mogla bi da bude znak i dobar početak ove tranzicije na koju se čekalo još od same pojave tablet uređaja.

You Tube počinje sa uvođenjem nove opcije - handle

Još tanji Samsung telefoni zahvaljujući novom HPX senzoru kamere

10104
10105
10106
10107
10108
10109