Greška

Došlo je do greške.

Apple auto ili kompjuterski miš na točkovima?

23.05.2022 11:36 | 0 Biznis IT
Apple auto ili kompjuterski miš na točkovima?

Kompanija Apple već uveliko radi na razvijanju svog električnog automobila. Ukoliko mogu Tesla i Ilon Mask, zašto ne bismo mogli i mi? Međutim, o ovome se govori već sigurno 7 godina, tako da nismo baš najsigurniji koliko je tačno udaljeno predstavljanje ovog automobila.

Razvoj situacije

Nakon nekog vremena bez ikakvih informacija o Apple automobilu, ova kompanija podnela je zahtev za odobrenje sistema za virtuelnu stvarnost u enterijeru svog automobila koji, po svemu sudeći, neće imati prozore. Ma šta vam znači da gledate u brda i planine dok se vozite kada možete da budete okruženi virtuelnim pejzažima po vašem izboru.

Poznate informacije

Od onoga što u ovom trenutku znamo o ovom automobilu, iako nezvanično, izdvaja se informacija da bi ovaj automobil mogao da ima sposobnost za u potpunosti autonomno upravljanje. Pored toga, očekuje se potpuna integracija sa virtuelnim asistentom Siri, sa sve glasovnim komandama za parkiranje na određenom parking mestu.

Pored toga, prema uvidu u neke od dostupnih patenata kompanije Apple, volan bi mogao biti skriven unutar instrument table i vozači bi mogli da ga koriste samo u vanrednim situacijama. Zamislite da opušteni sedite u automobilu koji vas sam vozi samo da vam volan iskoči uz, pretpostavljamo, crvenom svetlošću obojen enterijer, pa se vi snađite. Da, zvuči kao horor film, ali verujemo da će Apple da smisli neki drugi sistem za ovakve situacije.

Čemu odsustvo prozora?

Glavni razlog za potencijalno odsustvo prozora jeste kako bi se maksimalno smanjila mogućnost za mučninu tokom vožnje. Ali, ukoliko bi korisnici ipak želeli da uživaju u blagodetima spoljnog sveta dok se voze, to mogu uraditi upotrebom VR naočara koje bi prikazivale svet oko automobila posredstvom kamera. Ma zašto da gledate sami kada možete da gledate ono što vam VR nudi.

Kada?

Prema nezvaničnim informacijama portala dailyO, ovaj automobil mogao bi da se pojavi pred publikom tokom 2025. godine. Ako nas pitate, mi iskreno nismo sigurni, jer čak i prototip jednog ovakvog vozila zvuči veoma komplikovano. Ostaje da vidimo da li će se to stvarno dogoditi i koliko će taj auto koštati.

Da li više volite velike ili male ekrane na vašem telefonu?

Nema više APK instalacija na Xiaomi telefonima?

10604
10605
10606
10607
10608
10609