Greška

Došlo je do greške.

Apple AirTag povezan sa sve većim brojem krađa automobila

04.12.2021 11:28 | 0 Biznis IT
Apple AirTag povezan sa sve većim brojem krađa automobila

 

U saopštenju regionalne policije Jorka, navodi se da su istražitelji identifikovali novu metodu koju koriste lopovi za pronalaženje i krađu sskupih vozila koja koristi prednosti AirTag-ovih mogućnosti praćenja lokacije. Dok je metod krađe automobila uglavnom konvencionalan, svrha AirTag-a je da prati skup automobil nazad do prebivališta žrtve gde se može ukrasti.

Od septembra 2021. godine, samo u regionu Jorka, policajci su istražili pet incidenata u kojima su osumnjičeni koristili ‌AirTags‌ u krađama vozila. Lopovi ciljaju bilo koja posebno vredna vozila koja pronađu na javnim mestima i parkiralištima, postavljajući AirTag na mesto van vidokruga, kao što je poklopac za gorivo, u nadi da ga vlasnik automobila neće otkriti .

Lopovi nemaju načina da onemoguće Apple-ove funkcije protiv praćenja koje upozoravaju korisnike kada nepoznati AirTag u blizini prati njihovu lokaciju, ali ne primaju signal sve žrtve ili ne reaguju na obaveštenje, niti imaju iPhone.

 

Pogledajte još: Sigurnosni istraživač otkriva kako se Apple AirTag može hakovati i reprogramirati

Dok je do sada samo pet krađa direktno povezano sa ‌AirTags‌, više od 2.000 vozila je ukradeno širom regiona u protekloj godini, a problem će se verovatno proširiti i na druge lokalitete i zemlje širom sveta. Policija očekuje da će se ‌AirTags‌ koristiti u širem obimu u sve većem broju krađa vozila u budućnosti.

Policija je ohrabrila vlasnike automobila da parkiraju u zaključanoj garaži ako je to moguće i redovno pregledaju svoje vozilo u potrazi za tragačima, posebno ako dobiju obaveštenje o nepoznatom AirTag-u, i objavila je dva informativna video-snimka u vezi sa rastućim problemom, javlja MacRumors.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Microsoft počinje sa uvođenjem vizuelnog osvežavanja u svoj Office paket

Sada i telefoni koji nisu Pixel mogu da koriste zaključani folder Google slika

10604
10605
10606
10607
10608
10609