Greška

Došlo je do greške.

App Store isplatio više od 60 milijardi dolara programerima u 2021. godini, 260 milijardi dolara od 2008, kaže Apple

11.01.2022 15:46 | 0 Software/Web
App Store isplatio više od 60 milijardi dolara programerima u 2021. godini, 260 milijardi dolara od 2008, kaže Apple

 

Apple je isplatio oko 60 milijardi dolara programerima 2021. godine, otkrila je kompanija u svojim najnovijim podacima iz App Store-a. Nove brojke pokazuju povećanje novca koji se isplaćuje programerima u odnosu na prethodne godine, koji dolazi nakon odluke Apple-a da smanji proviziju prikupljenu od manjih programera. Kompanija je takođe otkrila da su kupci potrošili „više nego ikad” na App Store između Badnje večeri i Nove godine, ne otkrivajući ukupnu potrošnju svih kupaca tokom ovog perioda.

Kompanija sa sedištem u Kupertinu otkrila je da su programeri zaradili preko 260 milijardi dolara od pokretanja App Store-a 2008. godine, što je skok od oko 60 milijardi dolara od kada je Apple poslednji put otkrio ove brojke pre godinu dana. Apple održava ažurirane liste aplikacija i igara koje se najčešće preuzimaju u App Store-u. Još u januaru 2018, Apple je otkrio da su programeri zaradili 86 milijardi dolara otkako je App Store pokrenut, što sugeriše da je ta cifra porasla za preko 170 milijardi dolara u odnosu na protekle četiri godine.

Kao što je ranije pomenuto, Apple-ove brojke o naknadi programerima pokazuju rast zarade od App Store-a. U novembru 2020. godine, Apple je promenio svoju politiku provizije App Store-a kako bi prikupio 15 odsto prodaje za „ogromnu većinu“ programera, koji zarađuju manje od milion dolara na godišnjoj prodaji svojih aplikacija. Apple je takođe otkrio da će se provizija od 30 procenata primenjivati na njih do kraja godine ako posao programera pređe predviđeni prag.

 

Ne propustite: Navršilo se 15 godina od kada je Stiv Džobs predstavio originalni iPhone

Kompanija je takođe otkrila da je potrošnja kupaca između Badnje večeri i Nove godine porasla dvocifreno, ali je prestala da otkrije taj broj, piše NDTV.

Dok Apple-ove brojke pokazuju veliko povećanje novca koji su zarađivali programeri, ne postoji način da se prikaže koliko je tačno programera imalo koristi od povećanja. Apple se suočava sa sve većim kritikama programera u App Store-u zbog lažnih aplikacija i politika koje se smatraju previše restriktivnim. Najveći pravni izazov za Apple u 2021. bio je spor sa Epic Games nakon što im je zabranjen pristup njihovoj prodavnici aplikacija.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Nokia očekuje da će se njen preokret nastaviti 2022.

Pojavio sa video rastavljanja Xiaomi 12 Pro telefona

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509