AOL Instant Messenger (AIM) zauvek odlazi u istoriju

Danas se završava 20 godina dugo postojanje AOL Instant Messengera (AIM).

Danas se završava 20 godina dugo postojanje AOL Instant Messengera (AIM). Nekada ekstremno popularna aplikacija za instant poruke je svoj vrhunac imala tokom kraja devedesetih i tokom 2000-ih godina. Servis je tada bio jedan od začetnika ludila koje danas nazivamo društvenim mrežama i kojim dominiraju Facebook i Twitter.AIM je bio pionir za onlajn statusna “svetla” u listi prijatelja, a brojni emotikoni i popularni akronimi koji se i danas koriste su potekli iz AIM Buddy liste. Kada je bio na svom vrhuncu, tokom 2001. godine, AIM je imao 36 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou. Sada, kada se sprema gašenje servisa, postoji samo pola miliona regularnih korisnika.
aim2.jpgU oktobru je Oath (aktuelni vlasnik AIM-a) objavio obaveštenje o današnjem gašenju servisa. AIM korisnici će svakako naći ili su već migrirali na druge messenger servise na PC i mobilnim uređajima. Oath je istakao da neće automatski prbacivati kontakte ili čuvati transkripcije chatova za korisnike.Izvor: Hexus

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi