Greška

Došlo je do greške.

Android uređaji će pratiti vašu lokaciju čak i kad su servisi za lokaciju isključeni

22.11.2017 11:44 | 13 Software/Web
Android uređaji će pratiti vašu lokaciju čak i kad su servisi za lokaciju isključeni


Deljenje lokacije je jedan od servisa koji većina korisnika drži isključenim, zbog čuvanja baterije ili zaštite privatnosti, ali prema najnovijim istraživanjima od strane Quartz-a, Android uređaji skupljaju i šalju podatke čak i kada je opcija isključena.

Od početka 2017. godine, podaci su prikupljani putem baznih stanica i korišćeni su za upravljanje obaveštenjima i upozorenjima na telefonu. Prema Google-u, Cell ID omogućava poboljšane rezultate prilikom slanja poruka na Android uređaje. Quartz procenjuje da su informacije o lokaciji svakog modernog Android uređaja prikupljene, čak iako su uređaji fabrički restartovani ili nemaju SIM karticu. Onog trenutka kada uređaj ostvari celularnu ili Wi-Fi konekciju, paket podataka se automatski šalje Google-u.

Google navodi da su svi podatci prikupljeni enkriptovani, ali smatramo da je prikupljanje korisnikovih informacija bez njegove dozvole i dalje neprihvatljiv potez.

Izvor: Cnet

OnlyOne Član postova: 557
Kako?
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
a c a Član postova: 5526
Citiram korisnika: OnlyOneNije mi jasno toliko pridavanje paznje "pracenju"Jel prodajete oruzje al kaidi pa se cimate da vam ne udju u trag? Ceo dan provodite u ilegalnim laboratorijama gde pravite neku gudru? Zapravo ste glavni makro na podrucju Srbije?... Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Kako mali Đokica zamišlja Internet
Poštar Član postova: 984
Bogami, vreme je za izolirku na kameri (i prednjoj i zadnjoj)
Pecamil Neregistrovan korisnik
Danas je sve postalo jasnije, radilo se o aplikaciji "Pronadji moj uredjaj" (Find My Device) koja služi za daljinsko zaključavanje ili brisanje u slučaju gubitka telefona ili krađe. Danas sam dobio novo ažuriranje (nexus 5x) na android 8.1.0 DP2 i aplikacija je uklonjena kao sistemska, čak je deinstalirana a može se preuzeti na play storu, naravno ko želi.
yooyo Moderators postova: 10854
Znaju zato što telefon zna na koje je stanice povezan, a za svaku stanicu znaju njenu GPS lokaciju. Location manager I'ma više režima rada koji imaju i odgovarajuću preciznost ali i potrošnju baterije. U zavisnosti od raspoloživih ulaznih informacija location manager će izbaciti GPS lokaciju.
Kada je GPS isključen, a wifi je i dalje uključen, location manager može da dobije spisak wifi mreža u okolini. Svaki wifi router ima MAC adresu i ako je nekada za taj wifi bio zakačen telefon sa uključenim GPS-om Google zna lokaciju wifi routera. Kada vas telefon bude u blizini tog routera location manager može lako da sazna i vašu lokaciju.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Novi Windows interfejs za pretraživanje neverovatno podseća na macOS

Facebook Messenger će od sada podržavati fotografije većih rezolucija

10504
10505
10506
10507
10508
10509