Android u velikim problemima u Evropi

Google-ov Android operativni sistem mogao bi uskoro da dobije veliki remont nakon što je evropska antimonopolska organizacija optužila kompaniju za kršenje zakona o privatnosti

Google-ov Android operativni sistem mogao bi uskoro da dobije veliki remont, nakon što je evropska antimonopolska organizacija optužila kompaniju za kršenje zakona o privatnosti. Google je zaradio oko 11 milijardi dolara od oglašavanja u okviru aplikacija, ali je Evropska Komisija sada predstavila nalaze koji kažu da je Google favorizovao servise kao što su Search, Play Store i Chrome u odnosu na konkurentske.
Prema izveštaju, to je činjeno tako što su proizvođači i operateri bili primoravani da ih instaliraju unapred, a čak su korišćeni i “finansijski podsticaji” kako bi se osigurali da servisi budu podrazumevani. Nakon istrage koja je trajala godinu dana, oglasio se komesar Evropske Komisije. On je poručio da dominantne kompanije imaju odgovornost da ne zloupotrebljavaju svoju poziciju, a komisija je zabrinuta da Google ponašanjem narušava prava potrošača gušeći konkurenciju i ograničavajući inovacije u širem mobilnom prostoru. Google bi morao da promeni način na koji posluje a suočiće se sa kaznom, dodao je on, i rekao da je to potrebno kako bi se zaštitili evropski potrošači.
Povećano preuzimanje aplikacija sa Google Play Store-a
Izvor: TheNextWeb

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi