Greška

Došlo je do greške.

Android Q će upozoravati korisnike kada pokreću aplikacije koje nisu namenjene za odgovarajući softver

04.09.2018 17:40 | 2 Software/Web
Android Q će upozoravati korisnike kada pokreću aplikacije koje nisu namenjene za odgovarajući softver


Kako se novije verzije Android operativnog sistema pojavljuju u mejnstrim ponudi, tokom godina se njihov API nivo povećava bilo sa objavama većih verzija ili bitnih  buildova. Najnovija verzija platforme, Android 9.0 Pie, ima odgovarajući API nivo 28. Međutim, iako Android API-ji rastu i napreduju tokom godina, developeri nisu specifično kodirali svoje aplikacije kako bi iskoristili ove API-je.

Sada izgleda da Google planira da stvari pravilno usmeri, predstavljanjem Android Q verzije svog operativnog sistema. Prošle godine, kompanija je nagovestila neke stvari, zahtevajući da nove aplikacije ciljaju API nivoa 26 (Android 8.0 Oreo), kao i da ažuriranja objavljenih aplikacija ciljaju iste API nivoe od novembra 2018. pa nadalje. Pored ovoga, bazirano na onome što je objavljeno na Android Open Source Projectu, Android Q će upozoravati korisnike kada nameravaju da instaliraju aplikaciju koje ne zadovoljavaju navedene smernice.


Pogledajte još: Android uređaji koji ne koriste Pie se mogu pratiti i locirati zbog nove ranjivosti


Iako je ovo dobra vest za nove aplikacije ili one koje se redovno ažuriraju, navedene mere ne znače previše za ažuriranje starijih i napuštenih aplikacija. Pored ovoga, korisnici će izgleda i dalje moći da instalirajhu ovakve aplikacije na svojim Android Q uređajima, ali će svaki put morati da prebrode poruku upozorenja kada lansiraju neku od ovih aplikacija.

Naravno, Google bi mogao prilagoditi navedene smernice pre objave naredne verzije Androida, a ostaje da se vidi koliko će striktna biti implementacija koju je kompanija planirala.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

milan Neregistrovan korisnik
Android P to već radi. Kad se aplikacija instalira i prvi put pokrene.

Asusov najnoviji bežični gejming miš je ROG Gladius II

LG Q9 u pripremi, stiže do kraja godine

10504
10505
10506
10507
10508
10509